REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Šveicarijoje, Ženevos mieste prasidėjo Europos diskgolfo čempionatas. Tarp 198 dalyvių iš 24 šalių yra ir 5 Lietuvos atstovai. 3 Lietuvos sportininkai dalyvauja pagrindinėse Atvirojo diviziono varžybose, vienas – „Meistrų“ (40+ metų amžiaus) ir vienas – jaunimo iki 19 metų amžiaus grupėje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos diskgolfo čempionatas vyks keturias dienas ir baigsis rugpjūčio 23 d. Visi sportininkai sužais po 4 ratus, kuriuos sudaro 18 krepšių (po vieną ratą per dieną). Europos diskgolfo čempionatai yra rengiami kas antrus metus. Čempionatas Šveicarijoje yra dešimtasis Europos diskgolfo čempionatas ir trečiasis, kuriame dalyvauja Lietuvos sportininkai. Kol kas aukščiausias Lietuvos diskgolfo žaidėjų pasiekimas yra Gabrieliaus Griciaus 3-ioji vieta jaunimo grupėje (iki 19 metų amžiaus), prieš du metus iškovota Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA

Šiemet dvidešimtmetis G. Gricius pirmą kartą dalyvauja Atvirajame divizione. Trijų pastarųjų metų Lietuvos čempionas yra ir aukščiausiai reitinguotas (pagal tarptautinės diskgolfo asociacijos PDGA reitingą) Lietuvos žaidėjas Europos čempionate. Tarp 94 Atvirojo diviziono žaidėjų, G. Griciaus reitingas yra 49-as. Kiti Lietuvos atstovai: Mindaugas Pošius turi 66-ą reitingą, o Tadas Ūselis – 77-ą.

Lietuvos komandos lyderis G. Gricius Europos čempionatą pradėjo labai sėkmingai. Jo pirmojo rato rezultatas – 56 (-9 prie PAR), vaikinas yra tarp 9-12 vietos. Nuo varžybų lyderio – dabartinio Europos čempiono iš Vokietijos Simon‘o Lizotte – G. Gricius atsilieka tik 4 taškais. Taip pat aukščiau savo reitingo žaidė ir M. Pošius, kurio rezultatas 62 (-3) taškai ir jis yra 45-50 vietoje tarp visų dalyvių. Nesėkmingai pirmas ratas susiklostė T. Ūseliui, kurio rezultatas 81 (+16) taškas yra tik 92-93 vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kituose divizionuose Lietuvos sportininkai pasirodė taip pat sėkmingai – jaunimo divizione Pranciškus Gricius buvo reitinguotas 14-a vieta, o po pirmos dienos užima 13-ą vietą (rezultatas – 68 (+3)). Lietuvos komandos kapitonas Darius Gricius, dalyvaujantis „Meistrų“ (40+ metų amžiaus) varžybose turėjo tik 31-ą reitingą tarp 41 dalyvio, bet po pirmos dienos varžybų su kitais konkurentais dalinasi 20-21 vietas (rezultatas - 65 (0)).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų