REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT radijas

Premjeras Algirdas Butkevičius subarė pieno perdirbėjus, kurie vos Rusijai įvedus sankcijas sumažino supirkimo kainas pieno gamintojams.

„Norėčiau kreiptis į pieno perdirbimo įmonių vadovus ir esu labai nepatenkintas, kada iš pat pirmos dienos, kada buvo įvestos Rusijos sankcijos, buvo nueita labai negražiu keliu – pieno gamintojams buvo ženkliai sumažintos kainos“, – teigė A. Butkevičius interviu LRT radijui.

Vyriausybės vadovas teigė, kad tokia situacija bus aptarta tiek trečiadienį per Vyriausybės pasitarimą, kuriame bus aptariama pagalba verslui po Rusijos sankcijų, tiek ketvirtadienį – per susitikimą su pienininkais.

„Mes apie tai šiandien ir rytoj kalbėsimės, kodėl labai greitai buvo priimti tokie sprendimai, nors organizavome susitikimus ir su prekybos įmonių vadovais, ir jie tikrai geranoriškai priėmė jų prekes, kurios buvo nukreiptos į Rusiją. Manau, reikalingas dialogas ir abipusis supratimas, kad reikia kai kada pasidalinti tam tikra rizika“, – sakė A. Butkevičius.

Kaip ELTA jau rašė, pasak Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacijos valdybos pirmininkės Jūratės Dovydėnienės, kai kurios pieno perdirbimo įmonės atgaline data nuo rugpjūčio pirmosios jau sumažino pieno supirkimo kainą, ji krito daugiau nei 30 proc. – ūkininkui šiandien mokama tik 50 ct už pieno litrą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų