REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje sveika gyvensena ir sportu besidominantys miestiečiai bei miesto svečiai turės galimybę apsilankyti viename didžiausių šiais metais Lietuvoje surengtų sporto renginių – Vilniaus sporto festivalyje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 4-5 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančio Vilniaus sporto festivalio organizatoriai lankytojus stebins renginio masiškumu, aktyvia sporto programa, turnyrais, išskirtiniais sporto klubų pasiūlymais bei akcijomis.

REKLAMA

Pasak festivalio organizatoriaus, viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktoriaus Manto Paulausko, lankytojai vienoje vietoje galės ne tik susipažinti su beveik visais sostinėje veikiančiais sporto klubais, bendrauti su įvairių sporto šakų sportininkais, diskutuoti su sveikatingumu susijusiuose seminaruose, bet ir pasinaudoti patraukliais įvairių sporto klubų pasiūlymais.

„Vienas festivalio tikslų yra realiai padėti sportu besidominčiam lankytojui, todėl su renginyje dalyvaujančiais sporto klubais esame sutarę pirmą spalio mėnesio savaitgalį apsilankiusiems „Litexpo“ pateikti geriausius pasiūlymus. Kitur tokių, vargu ar rastumėte“, - sako renginio organizatorius M.Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, į spalio mėnesį vyksiantį renginį jau yra užsiregistravę apie penkiasdešimt su sportu ir laisvalaikiu susijusių organizacijų. Renginiui aktyviai ruošiasi įvairių šokių studijos, Rytų kovas propaguojantys sporto klubai, vaikų krepšinio mokyklos ir kitas sporto šakas atstovaujantys sporto populiarintojai. Jie lankytojams gyvai pristatys savo veiklas, į kurias įtrauks ir atvykusiuosius.

Tikimasi, kad Vilniaus sporto festivalis po bendru stogu sukvies virš 200 sporto klubų, todėl yra didelė tikimybė iš arčiau susipažinti su savo mėgstama sporto šaka, susirasti sau tinkamą sporto klubą, trenerį bei pasidalinti gerąja patirtimi su profesionalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą Vilniaus sporto festivalio dieną, spalio 4 d. „Litexpo“ parodų centre pirmuose rūmuose vyks ir jau antrąkart Lietuvoje rengiama aktyvių treniruočių ir sporto fiesta - „Nike treniruočių diena, įkvėpta Impuls“.

Vilniaus sporto festivalis yra orientuotas į sporto ir sveikos gyvensenos populiarinimą, jame bus pristatomi sporto masiškumą propaguojantys užsiėmimai. Vienas jų turėtų būti įdomus bėgimo entuziastams - Jungtinių Amerikos Valstijų Kalifornijos gubernatoriaus, buvusio sportininko Arnoldo Schwarzenegerio sugalvota „Push and Run“(„Spausk ir bėk“) iššūkis. Rungties modelis toks: dalyvis nuo krūtinės kuo daugiau kartų spaudžia savo svorio štangą, o paskui bėga 5 kilometrus. Kiekvienas savo svorio išspaudimas gulint nuo galutinio bėgimo rezultato atima 30 sekundžių.

REKLAMA

„Šią rungtį gali laimėti nebūtinai geras bėgikas, tad pažadame daug azarto“, - teigia VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius M.Paulauskas.

„Spausk ir bėk“ varžybose galima dalyvauti nuo šešiolikos metų ir registracija į šią rungtį jau vykdoma internetu.

Festivalio metu vyks ir graikų - romėnų imtynių turnyrai. Stipriausi pasaulio vyrai grumsis „Savickas Classic“ galiūnų turnyre. Taip pat vyks Europos mėgėjų galiūnų čempionatas, Tailando Muay Thai bokso kovos, prisitraukimų ant skersinio ir atsispaudimo nuo lygiagrečių turnyras bei kiti renginiai.

REKLAMA

Turnyrų dalyviai bus apdovanuoti stipriausio pasaulyje žmogaus, Žydrūno Savicko spacialiai festivaliui pagamintais medaliais, taurėmis ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Apie Vilniaus sporto festivalį.

Vilniaus sporto festivalis šiemet apjungia jau tradiciniais renginiais tapusius Vilniaus sporto mugę, bei Tarptautinį sporto festivalį. Renginį organizuoja VŠĮ „Sveikas miestas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų