REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį startuosiančiame didžiausiame dviračių renginyje „Velomaratone“ registruojasi ne tik įvairios įmonių, organizacijų komandos, bet jėgas išbandyti nori ir penkiakovininkas, olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Krungolcas bei geriausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos penkiakovininkui, Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojusiam sidabro medalį, Edvinui Krungolciui „Velomaratonas“ bus pirmasis. Sportininkas jėgas išbandys „Quadrum Business City“ „semi-sport“ grupės važiavime, o „Velomaratonui“ dviratį skolinsis iš kolegos Justino Kinderio.

REKLAMA

„Dviračiu važinėju kiekvieną dieną. Kasdien minu į darbą, sodą ar tiesiog pasivažinėti. Per dieną nuvažiuoju labai įvairiai – nuo 20 iki 50 kilometrų. „Velomaratone“ dalyvauju labiau norėdamas palaikyti savo sportinę formą ir tiesiog paįvairinti kasdienes treniruotes, kiek kitokiu iššūkiu“,– pasakojo sportininkas E. Krungolcas.

Geriausiam Lietuvos badmintonininkui Kęstučiui Navickui „Velomaratonas“ taip pat bus pirmasis. Tačiau sportininkas šiam kartui pasirinko ERGO mėgėjų važiavimo 30 kilometrų distanciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Navicko, paskutinį kartą dviračių važinėjo kartu su broliu prieš kelias savaites atostogaujant Palangoje.

„Dviratis yra nepakeičiama transporto priemonė atostogų metu kurorte. Sportuodamas daug keliauju po užsienio šalis. Matau, kaip daugelyje šalių dviratis daugumai žmonių tampa gyvenimo būdo dalimi. Jis atlieka ne tik važiavimo funkciją, bet tampa ir stiliaus saviraiškos priemone“, – pasakojo Kęstutis Navickas, kuris Lietuvoje praleidžia labai mažai laiko.

Dalyvauti dviračių maratone Vilniuje gali kiekvienas dviratininkas, pagal savo amžių bei galimybes pasirinkęs vieną iš kelių tipų distancijų – „Quadrum Business City“ sportininkų bei „Semi-sport“ (100 km arba 50 km), ERGO mėgėjų (30 km) ir vaikų (2,4 km). Rugpjūčio 24 dieną sportininkams startas Vilniuje bus duotas 9 val. ryte prie LR Seimo rūmų aikštės, vaikų važiavimo dalyviai startuos 12:30 val., o gausiausia ERGO mėgėjų grupė – 14 val. 16:30 val. numatoma oficiali apdovanojimų ceremonija.

Oficialus renginio puslapis www.velomaratonas.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų