REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos kariuomenė artėja prie Donecko, Luhansko centre verda mūšiai

Ukrainoje apšaudytoje civilių transporto kolonoje rasta 15 lavonų (papildyta 15.10)

Donecko priemiestyje girdimi artilerijos sviedinių sprogimai

Donecko priemiestyje girdimi artilerijos sviedinių sprogimai

REKLAMA

Ukrainos prorusiškų sukilėlių kontroliuojamo Donecko šiaurrytiniame priemiestyje Makijivkoje antradienį buvo girdimas artilerijos šaudymas. Tai pranešė vienas ten esantis naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistas.

Vietos gyventojai sakė, kad artilerija tą teritoriją bombardavo pirmąkart.

Reporteris pastebėjo du mikroautobususi ir lengvąjį automobilį, kuriuose buvo apie 12 separatistų kovotojų, važiuojančius į vietą, kurioje aidėjo sprogimai. Taip pat buvo pastebėti du greitosios pagalbos automobiliai, išvažiuojantys iš tos gyvenvietės.

Ukrainos vyriausybės pajėgos artėja prie separatistų tvirtovės Donecko

Ukrainos pareigūnai ir kariuomenės vadai nurodė, kad jų pajėgos užėmė dalį miestelio, esančio netoli pagrindinės prorusiškų separatistų tvirtovės Donecko.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad vienas karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, kai vienas savanorių batalionas, ketinantis įžengti į Ilovaisko miestelį, esantį už 18 kilometrų į rytus nuo Donecko, buvo apšaudytas iš minosvaidžių.

REKLAMA

Tarp sužeistųjų buvo bataliono „Donbass“ vadas Semionas Semenčenka. Jis sakė, kad vyriausybės pajėgų kariai per tebesitęsiančias kautynes sunaikino tris sukilėlių įrengtus blokavimo postus ir keturias ugnies pozicijas.

Ukrainos vyriausybės pastangos numalšinti prorusiškų separatistų sukilimą pastaruoju metu buvo sutelktos į mėginimą laipsniškai apsupti Donecką, kuris yra didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas.

Savanorių batalionai atlieka itin svarbų vaidmenį nuo balandžio vykdomame vyriausybės puolime prieš ginkluotus separatistus regione, kuriame gyventojų daugumą sudaro rusakalbiai.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos vyriausybės pajėgos įsitraukė į gatvių mūšius su sukilėliais Luhansko centre

Ukrainos kariškiai antradienį pranešė, kad gatvių mūšiai su prorusiškais sukilėliais persikėlė į separatistų tvirtovės Luhansko centrinius rajonus.

„Vienas Luhansko rajonas buvo išvaduotas; vyksta gatvių mūšiai miesto centrinėje dalyje“, – kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė per spaudos konferenciją.

Ukrainoje apšaudytoje civilių transporto kolonoje rasta 15 lavonų

Rytų Ukrainos vietovėje, kurioje viena pabėgėlius vežusi lengvųjų automobilių ir autobusų kolona pirmadienį tapo raketų atakos taikiniu, iki šiol rasta 15 lavonų. Tai antradienį pranešė vienas kariškių atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki 19 val. praeitą vakarą ištraukėme 15 kūnų... Paieškos vyko iki nakties ir yra tęsiamos šiandien“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

Tas incidentas įvyko prie Luhansko miesto, esančio netoli sienos su Rusija, – teritorijoje, kurioje vyko intensyvus artilerijos susišaudymas tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų kovotojų.

Ukrainos vyriausybės pajėgos dėl tos atakos kaltina separatistus, su kuriais jos kaunasi tame regione. Tačiau sukilėliai savo atsakomybę neigia.

Vienas sukilėlių lyderis tvirtino, kad jokios atakos iš viso nebuvo.

Kariškiai pirmadienį sakė, kad daugelis aukų, tarp kurių buvo moterų ir vaikų, neatpažįstamai apdegė, o daugelį kūnų sudraskė sprogimai.

REKLAMA

JAV valstybės departamentas pasmerkė ataką prieš koloną, važiavusią per intensyvių susirėmimų zoną tarp Chreščuvatės ir Novosvitlivkos gyvenviečių, tačiau pažymėjo negalintis patvirtinti, kas už ją atsakingas.

„Griežtai smerkiame artilerijos ir raketų smūgį kolonai, kuri vežė šalies viduje perkeltus asmenis Luhanske. (...) Liūdna, kad jie mėgino ištrūkti iš susirėmimų, tačiau tapo jų aukomis“, – Valstybės departamento atstovė Marie Harf (Meri Harf) sakė per spaudos konferenciją Vašingtone.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų