REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškodami paskolos, žmonės retai atsižvelgia į kreditorių siūlomas galimybes, nes svarbiausia yra tai, jog paskola būtų suteikiama kuo greičiau. Čia ir pasirodo didžiausios besiskolinančiųjų klaidos, kurių tikrai reikėtų vengti imant kreditą.

REKLAMA
REKLAMA

Manote, jog nėra skirtumo iš ko paskola bus imama? Galvojate, kad kiekvienas kreditorius ją suteikia tokiomis pačiomis sąlygomis? Klystate.

REKLAMA

Kiekvienas paskolos teikėjas yra skirtingas ir jo siūlomų paslaugų sąrašas taip pat. Kalbant apie kokybę, tubūt ir patys suprantate, kad šioje rinkoje konkurencija yra milžiniška, tad būtų neįprasta matyti visus kredito teikėjus, siūlančius identiškas paslaugas tokiomis pačiomis sąlygomis.

Tad skolindamiesi tikrai turite žinoti keletą svarbių faktų, kurie jums padės gauti paskolą geriausiomis sąlygomis.

Paskolos palūkanos. Būtina žinoti, kad visi kreditoriai, išduodami paskolas, turi laikytis tam tikrų įstatymų, kurie reguliuoja ne tik palūkanų dydį, bet ir tam tikras jūsų teises. Kreditorius neturi teisės imti didesnių negu 100 proc. metinių palūkanų, tad pastebėję tokį nusižengimą, būtinai informuokite Lietuvos bano priežiūros instituciją, kuri reguliuoja kredito palūkanas Lietuvoje. Taip pat būtina atkreipti dėmesį tiems, kurie paskolos internete ieško pirmą kartą – dažniausiai pirmas kreditas yra suteikiama nemokamai t.y. kiek skolinsitės, tiek ir grąžinsite. Tad kas kart norėdami kredito ieškokite vis kito paskolų teikėjo, kuris gali pasiūlyti šią akciją, taip išvengsite nereikalingų palūkanų.

REKLAMA
REKLAMA

Galite grąžinti kreditą anksčiau laiko. Anksčiau būdavo tokia situacija, kad sugebant grąžinti kreditą anksčiau nustatyto termino, palūkanos vis tiek nebūdavo perskaičiuojamos. Dabar kiekvienas paskolos teikėjas privalo perskaičiuoti palūkanų dydį proporcingai pagal naudojimosi kreditu terminą. Tai juos įpareigoja daryti Vartojimo kredito įstatymas. Tad skolas grąžinant anksčiau laiko, būtinai patys peržiūrėkite, kokia suma jums yra perskaičiuojama.

Kredito sutarties nutraukimas. Privalote žinoti tai, jog jūs turite teisę nutraukti kredito sutartį per 14 dienų. Žinoma, už tas dienas reikės sumokėti atitinkamas palūkanas, kai jūs naudojotės kreditoriaus pinigais. Tačiau reikia pastebėti – anksčiau kreditoriai neleisdavo to daryti, o dabar įstatymai jau yra kliento pusėje ir jūs privalote žinoti savo teises imant paskolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Delspinigiai turi būti skaičiuojami įstatymų numatyta tvarka. Vengiant grąžinti skolą, savaime suprantama, jog jums yra skaičiuojami delspinigiai. Tačiau turite žinoti, kad delspinigių dydis yra kontroliuojamas vartojimo kredito įstatymo, tad atidžiai stebėkite ar kreditorius nepriskaičiuoja jums akivaizdžiai per didelių delspinigių, nes anksčiau jie būdavo tikrai milžiniški.

Kiekvienas klientas imdamas paskolą privalo žinoti savo teises, o tai gali padaryti atsivertęs Vartojimo kredito įstatymą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų