REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šeštadienį, po 9 metų pertraukos, Lietuvos šokėjai pateko į prestižinių varžybų „German Open Championships” suaugusiųjų grupės „Grand Slam” standartinių šokių kategorijos finalą. Kauno „Kaspino” šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė Vokietijos mieste Štutgarte vykusiose varžybose laimėjo trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų nugalėtojais tapo šių metų suaugusiųjų grupės standartinių šokių kategorijos Europos vicečempionai Simone Segatori ir Annette Sudol, atstovaujantys Vokietijai, o antroji vieta atiteko Dmitryjui Zharkovui ir Olgai Kulikovai iš Rusijos.

REKLAMA

Kita Lietuvai atstovaujanti pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva („Dileksa”, Vilnius) užėmė ketvirtąją vietą. Varžybose dalyvavo 281 pora iš 39 šalių.

Po varžybų Lietuvos šokėjai neslėpė džiaugsmo ir teigė, jog toks aukštas rezultatas šiose varžybose gali tapti svarbiu žingsniu pasaulio ir Europos čempionatų finalų link.

„Lapkričio mėnesį vyksiančiame pasaulio čempionate varžysis tos pačios poros, tad šis laimėjimas mums parodė, jog turime realių šansų būti pasaulio geriausiųjų finale”, - teigė I.Žukauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šokėja pasidžiaugė ir tuo, kad į prestižinių varžybų finalą pateko net dvi poros iš Lietuvos: „Ir profesionalų ir suaugusiųjų grupių finaluose šoko po dvi lietuvių poras. Tai įrodo, kad net tokia nedidelė šalis kaip Lietuva gali varžytis su pasaulio grandais”.

Paskutinį kartą Lietuvos šokėjai „German Open Championships” suaugusiųjų grupės „Grand Slam” standartinių šokių kategorijos finale varžėsi prieš 9 metus – 2005 m. Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė tapo šių varžybų vicečempionais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų