REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Pamaryje pastatytas modernus ir bene didžiausias šalyje paukščių stebėjimo bokštas. Tikimasi, kad jis taps patraukliu traukos objektu ne tik turistams, bet ir paukščių stebėtojams.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų aukštų kraštovaizdžio ir paukščių stebėjimo bokštas pastatytas Mingės kaimo pakraštyje, ties Kniaupo įlanka. Žiemą ji vėliausiai užšąla ir pavasarį anksčiausiai atitirpsta, todėl paukščiams čia patogu perėti. Prieš tolimesnę kelionę Kniaupo įlankoje ilsisi į kitus kraštus migruojantys sparnuočiai. Įlankoje galima pamatyti ir itin retų, į raudonąją knygą įrašytų paukščių.

REKLAMA

Pasak asociacijos „Pamario delta“ projektų vadovės Simonos Bokštaitės-Dryžienės, žmonės čia galės stebėti paukščius netrikdydami gamtos.

Iš medienos pastatytame daugiau kaip aštuonių metrų aukščio bokšte vienu metu su ornitologine įranga gali įsikurti apie 50 žmonių. Projektą, kurio vertė – per 100 tūkst. litų, įgyvendinusios asociacijos „Pamario delta“ vadovas Saulius Stankevičius sako, kad bokštelis pastatytas siekiant į rajoną pritraukti turistų ir kuo daugiau natūralios gamtos stebėtojų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Nemuno deltoje buvo vos keli apžvalgos bokšteliai. Nors mes turime vieną didžiausių Europoje paukščių migravimo takų, pasak S. Stankevičiaus, Lietuvoje nėra nei infrastruktūros, nei žemėlapių.

Iki šiol į pamarį atvykstantys ornitologai, gamtininkai iš Suomijos, Estijos, Vokietijos ir kitų šalių patys ieškodavo, iš kur būtų galima stebėti retus paukščius ar potvynius, ir gamtai pridarydavo nemažai žalos. Važinėdavo po Nemuno deltą automobiliams draudžiamose vietose, triukšmaudavo paukščių periimvietėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų