REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministerija parengė Statybinių atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimo projektą. Jis pateiktas derinti suinteresuotoms institucijoms ir visuomenei. Projekte detalizuojamas reikalavimas statybvietėje rūšiuoti atliekas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei ir toliau bus tokia situacija, ilgainiui visi gyvensime viename dideliame įvairių atliekų, tarp jų ir pavojingų, sąvartyne. Pirmiausia skatiname atliekas rūšiuoti tuos žmones, dėl kurių veiklos jos susidaro. Todėl statybvietėje jos turi būti laikomos atskirai ir tvarkytojams perduodamos išrūšiuotos. Prižiūrėsime ir atliekų tvarkytojus, kad, užuot tvarkę, jie neimtų šių atliekų kaupti ir saugoti“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

REKLAMA

Remiantis projektu, statybvietėje turės būti išrūšiuotos ir atskirai laikomos komunalinės, inertinės, perdirbimui ir pakartotiniam naudojimui tinkamos, pavojingos ir netinkamos perdirbti atliekos. Taisyklių pakeitimo projekte taip pat numatyta, kad statybvietėje galės būti išrūšiuojama ir daugiau atliekų rūšių, atsižvelgiant į statybų rūšis, jų apimtis ir atliekų tvarkymo galimybes. Iki šiol taisyklės nurodė rūšiuoti susidarančias perdirbimui tinkamas atliekas ir pakartotiniam naudojimui tinkamas konstrukcijas (medžiagos) ir kitas atliekas – antrines žaliavas, pavojingas atliekas. Reikalavimo jas laikyti atskirai nebuvo.

Išrūšiuotos atliekos turės būti perduodamos įmonėms, turinčioms teisę tvarkyti tokias atliekas.

Statybinių atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimo projektą galite peržiūrėti ir pastabas pateikti ČIA.

Visuomenės informavimo skyrius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų