REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Svarbiausia, kad mums ne prieš vėją, o kitiems – nepavėjui“, - trenkė Rolandas Maščinskas, kalbėdamas apie lietuvių startus rugpjūčio 24–31 dienomis Amsterdame vyksiančiame pasaulio irklavimo čempionate. Ten dalyvaus keturios mūsų šalies įgulos, kovosiančios dėl pačių aukščiausių vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sportininkų delegaciją sudarys pajėgiausi irkluotojai: vienviete varžysis 28 metų Mindaugas Griškonis ir 27 metų Lina Šaltytė, dvivietėmis valtimis – 25 metų Saulius Ritter ir 22 metų R. Maščinskas bei 25 metų Donata Vištartaitė ir 20 metų Milda Valčiukaitė.

REKLAMA

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje vyriausias rinktinės treneris Mykolas Masilionis teigė, kad sportininkai vyksta kovoti dėl aukščiausių vietų. „Išvyksime į Amsterdamą anksčiau  - pirmadienį, ir ten dar surengsime 7 dienų treniruočių stovyklą“, - sakė jis.

Šių metų Europos čempionai S. Ritter ir R. Maščinskas pasaulio pirmenybėse aukščiausiai buvo pakilę pernai, kai laimėjo sidabro medalius. „Žinoma, norime pakilti dar aukščiau“, - tikino Saulius. Dvivietės irkluotojams padėti turėtų ir nauji irklai.

REKLAMA
REKLAMA

„Su jais irkluojame nuo pirmojo pasaulio taurės etapo Sidnėjuje. Jie mums tiko – plonesnis kotas ir siauresnė mentė. Kiek padės pasaulio čempionate, bus matyti“, - kalbėjo S. Ritter. Varžybų vieta lietuviams taip pat nebus naujiena.

„Tai labai greitas kanalas, nėra laiko galvoti“, - teigė Saulius, o prieš trejus metus Amsterdame jaunimo varžybose kovojęs Rolandas prisiminė prastokas oro sąlygas: „Viskas vyko pavėjui, su lietumi ir esant kokiai 10 laipsnių šilumos.“

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė Olandijoje gins pasaulio čempionių titulą, tačiau apie tai stengiasi negalvoti. „Važiuojame ne ginti titulo, o kovoti dėl jo iš naujo. Apie vietas apskritai stengiamės negalvoti“, - teigė D. Vištartaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie savo partnerę valtyje Donata tvirtino, kad ji „stumia“ į priekį: „Jos amžiaus būdama nesugebėjau daug ko padaryti, ką ji daro. Svarbiausia, kad pasitikime viena kita.“ Šiais metais merginos startavo dviejuose pasaulio taurės etapuose bei Europos čempionate. Visur tenkinosi antrąja vieta.

M. Griškonis iki šiol pasaulio čempionatuose buvo užėmęs aukščiausią šeštą vietą, tad ir dabar itin aukštų tikslų nekelia. „Tikiuosi patekti į finalą ir neišvirsti iš valties viduryje distancijos“, - prisiminęs neseniai įvykusį incidentą per varžybas kalbėjo jis. Šiais metais Mindaugas Europos čempionate laimėjo bronzos medalį, o pasaulio taurės etapuose iškovojo antrą ir šeštą vietas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų