REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerija šiandien Vyriausybėje pristatys veiksmų planą, kuris padės Lietuvos žemdirbiams, gamintojams ir verslininkams sumažinti patiriamus nuostolius. Žemės ūkio ministerija ketina bendradarbiauti su kitomis ministerijomis ir Europos Sąjungos institucijomis bei derėtis dėl paramos ir lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos verslas yra lankstus ir imlus naujovėms, o mes savo ruožtu stengsimės padėti ir suderinti palankius sprendimus politiniame lygmenyje. Šiandien yra svarbiausia garantuoti žemės ūkio produkcijos supirkimą, o tai padės išsaugoti žmonių darbo vietas,“ – pažymėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Žemės ūkio ministerija ketina kreiptis į ES institucijas dėl skubių rinkos reguliavimo priemonių įvedimo mėsos ir pieno sektoriuose. Artimiausiu metu bus parengtas raštas ES žemės ūkio komisarui Dacianui Čiolosui. Taip pat planuojama kreiptis į Europos Komisiją dėl eksporto išlaidų kompensavimo.

REKLAMA

Žemės ūkio ministerija ketina pasiūlyti Finansų ministerijai peržiūrėti mokestinę bazę. Įvedus tam tikras lengvatas žemdirbiai ir gamintojai turėtų išlaikyti panašias gamybos apimtis.

Manoma, kad naujas eksporto rinkas padės atverti įteisintas ritualinis skerdimas, tai yra ypač aktualu musulmoniškoms šalims, kurios domisi lietuviška galvijiena.

Dar viena galimybė padėti verslui ir žemdirbiams – tai naujų žemės ūkio atašė etatų įsteigimas valstybėse, kurios gali tapti potencialiomis eksporto rinkomis – šiuo metu kalbama apie Kiniją ir Pietų Afrikos regioną. Pagrindinė atašė užduotis – naujų ryšių užmezgimas ir potencialių verslo partnerių paieška.

Žemės ūkio ministerija siūlys Vyriausybei, supirkus vietinę produkciją teikti pagalbą Ukrainai, kurią ir toliau krečia neramumai.

Ministerija primena, kad kiekvienas iš mūsų gali rinktis lietuvišką prekę ir taip palaikyti vietinius gamintojus.

Žemės ūkio ministerijos informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų