REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nurodė premjerui Algirdui Butkevičiui įvertinti galimų nuostolių dėl Rusijos pradėtų taikyti sankcijų apimtį ir rasti tinkamiausią jų amortizavimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitė trečiadienį darbo susitikime su premjeru aptarė Rusijos apribojimų maisto ir žemės ūkio produktų importui poveikį šalies ekonomikai, pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Rusija praėjusią savaitę 1 metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, preliminariais skaičiavimais Rusijos sankcijos gali sulėtinti Lietuvos ekonomikos augimą 0,2 proc. Pasak jo, norint pagerinti dėl sankcijų nukentėjusių įmonių padėtį, reikia rasti naujų rinkų.

Tuo tarpu žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia, kad įmonėms pagelbėti būtų galima vykdant intervencinius pirkimus, kai perteklines prekes superka valstybė, taip pat ji svarsto siūlyti PVM lengvatas mėsos ir daržovių produktams.

REKLAMA
REKLAMA

Vien 4 pieno perdirbimo bendrovės - „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“, „Rokiškio sūris“ ir Vilkyškių pieninė - dėl sankcijų kas mėnesį praras apie 20 mln. litų pajamų, dar 15 mln. litų neteks morkų augintojai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų