REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę korporacijos „Microsoft“ padalinys „Devices Group“ paskelbė išleisiantis naują „Nokia“ modelį – klasikinį mobilųjį telefoną „Nokia 130“, kuris kainuos vos 19 eurų (65 litus), be mokesčių ir subsidijų. Tai bus pigiausias bendrovės mobilusis telefonas, turintis vaizdo ir muzikos grotuvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nebrangūs klasikiniai mobilieji telefonai dar turi didžiulę paklausą visame pasaulyje – kasmet tokių modelių parduodama apie 300 milijonų vienetų. Nors daug jų realizuojama besivystančios ekonomikos šalyse, jie aktualūs ir daliai pirkėjų Lietuvoje ar kitose Europos šalyse. „Nokia 130“ yra labiausiai skirtas vartotojams, ieškantiems gražaus ir patvaraus telefono su tradicine skaitine klaviatūra, taip pat tiems, kurie naudosis mobiliuoju įrenginiu pirmą kartą arba ieško ilgai tarnaujančio antro, pakaitinio telefono savo išmaniajam“, – sakė „Nokia“ telefonų pardavimų vadovas Lietuvoje Vytenis Koryzna.

REKLAMA

Pasak jo, „Nokia 130“ yra skirtas norintiems taupyti – Lietuvoje prognozuojama galutinė kaina vartotojams nesieks 100 litų. Be to, telefonas bus dviejų versijų – su viena arba dviem SIM kortelėmis, tad pastarosios pirkėjai sutaupyti galės ir rinkdamiesi palankiausius operatorių paslaugų tarifus.

„Nokia 130“ turi klasikinę skaitinę klaviatūrą, 1,8 colio (4,6 cm) įstrižainės ekraną. Telefonas išsiskiria tuo, kad sykį įkrautas gali budėjimo režime veikti itin ilgai – 1 SIM kortelės modelis iki 36 dienų, o 2 SIM – 26 dienas. „Nokia 130“ modelyje taip pat integruotas FM radijas, žibintuvėlis, telefoną galima įkrauti USB jungtimi, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Telefone yra vaizdo įrašų grotuvas, kuriuo galima žiūrėti „microSD“ kortelėje išsaugotus vaizdo įrašus (vienu baterijos įkrovimu – net 16 valandų) ir MP3 muzikos grotuvas, kuris vienu įkrovimu nesustodamas veiks net 46 valandas – beveik 2 paras. Su „microSD“ kortele telefono atminį galima išplėsti 32 gigabaitais, o turiniu dalintis per „SLAM“ programėlę, naudojančią „Bluetooth“ ryšį arba per USB jungtį.

„Mobiliųjų telefonų segmentas auga ir „Microsoft“ lieka įsipareigoję siūlyti pažangiausias mobiliąsias inovacijas įvairiuose kainų lygiuose, – sakė „Microsoft“ telefonų padalinio viceprezidentė Jo Harlow. – Skaičiuojama, kad dar maždaug 1 mlrd. žmonių pasaulyje neturi mobiliojo įrenginio, be to poreikis turėti pakaitinį telefoną auga ir tarp vartotojų lyderiaujančiose ar sparčiai augančiose rinkose. Mes matome, kad tokie įrenginiai kaip „Nokia 130“ bus itin svarbūs sukuriant galimybę patirti mobiliojo pasaulio privalumus telefono dar neturėjusiems gyventojams. Taip pat toliau investuosime į itin žemos kainos mobiliųjų telefonų kūrimą, kurie pirmiausia veiks debesų technologijos pagrindu per „Microsoft“ paslaugas „Bing“, „Outlook.com“ ir „OneDrive“.

Pranešama, kad „Nokia 130“ Lietuvoje turėtų pasirodyti trečiąjį šių metų ketvirtį. Telefoną bus galima pasirinkti su vienos iš dviejų spalvų – raudonos arba juodos – korpusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų