REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trumsėje (Norvegija) sužaistos devintojo šachmatų olimpiados turo partijos. Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės pasiekė pergales, nugalėjusios atitinkamai Bolivijos ir Velso komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų rinktinė varžovus iš Bolivijos įveikė rezultatu 3:1. Vienintelį pralaimėjimą patyrė pirmoje lentoje žaidęs tarptautinis didmeistris Šarūnas Šulskis. Pergales iškovojo tarptautinis didmeistris Eduardas Rozentalis bei tarptautiniai meistrai Tomas Laurušas ir Mindaugas Beinoras. Dešimtoje partijoje Lietuva, kuri užima 33 vietą, susitiks su Kataro rinktine.

REKLAMA

„Nepaisant lietuvių pranašumo pagal reitingą, mače vyko įtempta kova. Mūsų persvara išryškėjo žemutinėse lentose, kur jaunieji Mindaugas Beinoras ir Tomas Laurušas nugalėjo savo varžovus. Džiugu, kad Tomas iškovojo jau šeštąją pergalę ir artėja prie didmeistrio normos įvykdymo”, - po pergalės pries Boliviją kalbėjo Lietuvos čempionas Š.Šulskis.

Moterų komanda Velso rinktinę sutriuškino rezultatu 4:0. Pasak komandos trenerio Vaido Sakalausko, rezultatas neatspindi mačo eigos. “Nepaisant to, kad pergalė iškovota triuškinamu rezultatu, gana aštri ir įtempta kova vyko beveik visose lentose, tačiau galiausiai aukštesnis mūsų žaidėjų meistriškumas nulėmė Lietuvos pergalę“, - sakė treneris. Moterų rinktinė užima 34 vietą, o priešpaskutiniame ture susitiks su Italijos komanda.

Vyrų turnyre pirmauja Kinija ir Prancūzija, o moterų įskaitoje be pralaimėjimų žengia Rusija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų