REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas prašo prezidento dar kartą pasiūlyti atleisti A. Pocių

Seimas paprašė prezidento dar kartą teikti dekretą dėl A. Pociaus atleidimo. Už tokį pareiškimą balsavo visi 75 balsavimui užsiregistravę Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime sakoma, kad Seimo manymu Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus atleidimo iš pareigų procedūrą būtina pakartoti, ir tikisi prezidento pakartotinio teikimo Seimui pritarti Arvydo Pociaus atleidimui iš Saugumo departamento generalinio direktoriaus pareigų ir dekreto dėl naujo Valstybės saugumo departamento vadovo paskyrimo.

REKLAMA

Pareiškimo tekstą pasirašė Seimo nariai: Irena Šiaulienė, Irena Degutienė, Juozas Jaruševičius, Jonas Čekuolis, Valentinas Mazuronis, Petras Gražulis, Petras Auštrevičius, Valdemar Tomaševski, Artūras Paulauskas, Kęstutis Daukšys.

Seime ketvirtadienį tvirtinant plenarinio posėdžio darbotvarkę vėl kilo mūšis dėl Valstybės saugumo departamento vadovo Arvydo Pociaus atstatydinimo.

Seniūnų sueiga į darbotvarkę įtraukė dviejų rezoliucijų projektus, kuriais Seimas pareiškia grįžtantis prie A.Pociaus atleidimo procedūros.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu tvirtinant darbotvarkę pirmu balsavimu klausimai iš darbotvarkės išbraukti vieno balso persvara - 38 parlamentarams pasisakius už rezoliucijų svarstymą, 19 - prieš, 20 susilaikius.

Opozicinės frakcijos tuomet pareikalavo pakartotinio balsavimo, argumentuodamos, jog balsuojant dėl šių klausimų buvo pažeistos procedūros, taip pat kaltindamos kai kuriuos parlamentarus balsavus ne tik už save, bet ir už kolegas.

Opozicijai išsikovojus pakartotinį balsavimą, šįkart rezoliucijų projektai darbotvarkėje palikti - už jų svarstymą pasisakė 48 parlamentarai, prieš buvo 15, susilaikė 25.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo rezultatus nulėmė Darbo partijos frakcija, kuri pirmajame balsavime nedalyvavo -"darbiečių", tuomet dar nebaigusių frakcijos posėdžio, salėje nebuvo.

Seimas anksčiau jau balsavo dėl A.Pociaus atleidimo, tąkart nutarimas nepriimtas po to, kai kalbėdamas Seime VSD vadovas pareiškė, jog aukšto rango VSD pareigūnai pardavinėjo slaptą informaciją nedraugiškoms valstybėms, VSD yra ištyręs buvusio savanorio ir saugumiečio J.Abromavičiaus nužudymą, geležinkelio tilto per Bražuolės upelį susprogdinimą ir, anot A.Pociaus, "beveik žino", kas sprogdino laikraščio "Lietuvos rytas" redakcijos pastatą.

REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus yra užsiminęs, kad teiktų antrą kartą Seimui dekretą dėl Valstybės saugumo departamento vadovo atleidimo, jei gautų tokį parlamento prašymą.

Keturios valdančiosios frakcijos trečiadienį kreipėsi į prezidentą, prašydamos pakartotinai teikti dekretą dėl A.Pociaus atleidimo.

Prezidentas V.Adamkus anksčiau teikė Seimui dekretą atleisti A.Pocių, atsižvelgdamas į jo atsistatydinimo pareiškimą po to, kai parlamentarai pernai žiemą patvirtino nepalankias VSD veiklos parlamentinio tyrimo išvadas.

VSD vadovą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų