REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas surengė koncertą Kryme

Neatmeta galimybės siekti Rusijos pilietybės

Holivudo „kietuolis“ ir muzikantas Stevenas Seagalas (Stivenas Sigalas) savaitgalį surengė koncertą Kryme ir pasirodė scenoje, papuoštoje Ukrainos prorusiškų separatistų vėliava.

Holivudo „kietuolis“ ir muzikantas Stevenas Seagalas (Stivenas Sigalas) savaitgalį surengė koncertą Kryme ir pasirodė scenoje, papuoštoje Ukrainos prorusiškų separatistų vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Seagalas ir jo bliuzo grupė šeštadienį vakare koncertavo per baikerių šou Sevastopolio mieste, kur įsikūręs Rusijos Juodosios jūros laivynas.

REKLAMA

Kovos menų meistras buvo kritikuojamas už paramą Rusijos įvykdytai Krymo aneksijai. Dėl tokios pozicijos jis buvo išbrauktas iš šią vasarą Estijoje įvykusio bliuzo festivalio atlikėjų sąrašo.

Scenos Sevastopolyje kampe kabojo juodos, mėlynos ir raudonos spalvų „Donecko liaudies respublikos“ vėliava. „Donecko liaudies respubliką“ nepriklausoma paskelbė prorusiški Rytų Ukrainos separatistai.

S.Seagalui dainuojant ir grojant gitara, gerbėjai mojavo Rusijos ir Donecko separatistų vėliavomis.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga (ES) įvedė Rusijai sankcijas dėl įvykdytos Krymo aneksijos ir dėl įtariamo ginklų bei paramos tiekimo sukilėliams Rytų Ukrainoje.

S.Seagalas sakė, jog atvyko į Krymą dėl to, kad muzika vienija žmones, pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA-Novosti“.

Kovo mėnesį duodamas interviu vienam Rusijos laikraščiui, S.Seagalas, kaip pranešama, sakė, kad prezidento Vladimiro Putino troškimas ginti rusus Kryme yra visiškai protingas.

Krymo gyventojai, kurių daugumą sudaro rusakalbiai, kovo mėnesį, per paskubomis surengtą referendumą, nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos, kuri tada šį pusiasalį aneksavo. Referendumo metu Kryme jau patruliavo savaitėmis anksčiau jį užėmę Rusijos kariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Seagalas sakė, kad V.Putiną, su kuriuo Rusijoje propagavo kovos menus, laiko „draugu ir norėtų laikyti broliu“.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pernai žurnalistams sakė, kad Rusijos prezidentas ir S.Seagalas „jau seniai“ draugauja ir nuolat susitinka.

Rusijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad S.Seagalas buvo užsivilkęs marškinėlius su V.Putino atvaizdu, kuriuos jam padovanojo koncerto organizatoriai.

Reportaže, kurį parodė Rusijos gynybos ministerijos televizija, S.Seagalas jį pakvietusiems rengėjams pasakoja apie savo protėvius rusus.

Minėtame kovo mėnesio interviu S.Seagalas sakė, kad neatmeta galimybės kada nors siekti Rusijos pilietybės, greta turimos JAV pilietybės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų