REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Lietuvos paštas, kaip ir kitos kredito ar mokėjimo įstaigos, vadovaujasi įstatymu, kuris, atliekant finansines operacijas, reikalauja nustatyti kliento tapatybę, teigia Lietuvos pašto finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

REKLAMA
REKLAMA

LRT radijo klausytoja nori sužinoti, kodėl, darant piniginę perlaidą pašte, jos buvo paprašyta parodyti asmens dokumentą. „Kodėl pašte, darant 200 litų perlaidą Lietuvos teritorijoje, iš manęs buvo pareikalauta pateikti asmens dokumentą?“ – domisi klausytoja.

REKLAMA

2008 m. įsigaliojo Lietuvos Respublikos (LR) pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymas. Šis įstatymas nustato, kokių prevencinių priemonių ir kada privalo imtis kredito ar mokėjimo įstaigos bei Lietuvos paštas, aiškina N. Knyvienė.

„Įstatymas, atliekant finansines operacijas, įpareigoja nustatyti kliento tapatybę“, – pažymi pašnekovė. Atliekant pinigų perlaidas, pripažįstami šie asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai: LR pasas arba asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas, LR tarnybinis pasas.

„Mums galioja tos pačios taisyklės, kaip ir bet kuriai kitai kredito ar mokėjimo įstaigai“, – tvirtina Lietuvos pašto finansinių paslaugų departamento vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų