REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietis Tomas Skomskis tikriausiai būtų galėjęs ir toliau laidoje "Dviračio šou" sėkmingai parodijuoti policijos generalinį komisarą, jeigu jo nužudymu įtariamas vyriškis, kaip tai numatyta įstatyme, būtų buvęs grąžintas į pataisos įstaigą, iš kurios pernai liepą buvo paleistas lygtinai.

REKLAMA
REKLAMA

36 metų T.Skomskis buvo rastas nužudytas vasario 27 dieną landyne paverstame bute Architektų gatvėje Lazdynų rajone Vilniuje. Nužudymu policija įtaria anksčiau teistą 32 metų Darių Arlauską.

REKLAMA

Nusikaltimo padarymo metu jis buvo Vilniaus miesto ir rajono pataisos inspekcijos įskaitoje.

Pasak Kalėjimų departamento atstovo spaudai, tarnybinis patikrinimas buvo atliktas siekiant išsiaiškinti, ar minėtos įstaigos pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

Nustatyta, kad vykdydami lygtinai iš pataisos įstaigos paleisto D.Arlausko priežiūrą, Vilniaus miesto ir rajono pataisos inspekcijos pareigūnai kontroliavo, kaip nuteistasis laikosi pareigų ir draudimų. Dėl užiksuotų nuteistojo pažeidimų laisvėje jie kreipdavosi į teismus, tačiau teisėjai D.Arlausko pažeidimus įvertindavo kaip ne dažnai vykdomus ir nepiktybiškus.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, jog dar pernai spalį pataisos inspekcija kreipėsi į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą, prašydama D.Arlauskui panaikinti lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos ir pasiųsti jį atlikti likusią (daugiau nei pusantrų metų) bausmės dalį. Tačiau teismas šį teikimą atmetė.

Panevėžio apygardos teismas 2003 metų vasario 5 dienos nuosprendžiu D.Arlauską buvo pripažinęs kaltu dėl plėšimo ir skyręs jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. 2006 metų liepos 31-ąją, iki bausmės pabaigos likus pusantrų metų ir 29 dienoms, D.Arlauskas buvo lygtinai paleistas iš Vilniaus 1-ųjų pataisos namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dėl nuolat daromų lygtiniopaleidimo sąlygų pažeidimų pernai spalio 26-ąją pataisos inspekcija Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui perdavė teikimą, prašydama D.Arlauską pasiųsti atlikti likusią bausmės dalį - vienerius metus ir beveik septynis mėnesius. Teismas šį teikimą atmetė, nes, jo vertinimu nuteistojo pažeidimai buvo "formalūs ir nebuvo daromi nuolat bei piktybiškai".

Gruodžio 11-osios naktį pataisos inspekcijos pareigūnai D.Arlausko ir vėl nerado namuose. Vėliau paaiškėjo, kad tuo metu jis buvo sostinės 7-ajame policijos komisariate. Vyriškis buvo sulaikytas po to, kai būdamas neblaivus grasino susidoroti su buto šeimininke.

REKLAMA

Dėl šio įvykio D.Arlauskas nei administracinėn, nei baudžiamojon atsakomybėn patrauktas nebuvo.

Šiemet kovo 2-ąją pataisos inspekcija gavo Vilniaus miesto 7-ojo policijos komisariato Lazdynų nuovados raštą. Jame pranešama, kad gavus pareiškimą dėl D.Arlausko netinkamo elgesio (grasinimo nužudyti), pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakoma nesant nusikalstamos veikos požymių.

Tačiau tą pačią dieną D.Arlauskas atsidūrė Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime - įtariama, kad būtent jis nužudė T.Skomskį.

Tuo tarpu butas, kuriame buvo nužudytas T.Skomskis - vėl pareigūnų akiratyje. Per Velykas čia buvo nužudytas 38 metų vyras. Areštinėje atsidūrė dvi smarkiai apgirtusios moterys ir vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų