REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nors bėgimas tarp moterų pastaruoju metu – itin išpopuliarėjusi sporto šaka, dailiosios lyties atstovės vis dar susiduria su nepagrįstais įsitikinimais. Pasak profesionalių trenerių, dauguma mitų – tik prasimanymai, kurie dažnai veikia dėl bėgiojimo dar neapsisprendusias moteris. Puikiausias įrodymas, kad bėgimas yra tikras malonumas, kurio nesustabdys jokie mitai apie ūgį, svorį ar amžių – rugpjūčio 23 d. vyksiantis naktinis moterų bėgimas „We Own The Night“, kuriame susirinks būrys bėgimo entuziasčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai pasitaiko, kad pradedančiąją bėgikę varžo vidinės baimės, galbūt nepasitikėjimas ar nesmagumo jausmas. Jų galvose besisukantys mitai – tik dar viena eilinė priežastis atidėti pirmąjį išbėgimą. Juk daugelis žinome, kaip būna su tokias pažadais, kaip „nuo pirmadienio laikausi dietos“ ar „metu rūkyti“ – dažniausiai šiais pažadais ryžtas ir pasibaigia. Su bėgimu vyksta labai panašus procesas“, – sako viena iš moterų bėgimo „We Own The Night“ trenerių, lengvosios atletikos trenerė Dangyra Grigienė. Trenerė įsitikinusi, kad svarbiausia tokioje situacijoje nepasiduoti ir pamėginti išbėgti: dauguma, pabandžiusios vieną kartą, nebesustoja ir tai tampa rimtu pomėgiu.

REKLAMA

Dažniausi mitai, su kuriais susiduria pradedančios bėgikės:

1. Bėgimui palanki tik tam tikra kūno forma. Bėgimo džiaugsmu ir jo teikiama nauda gali mėgautis tiek simpatiška „kriaušė“, tiek moteriškais privalumais apdovanota „smėlio laikrodžio“ figūra. Pasak trenerės, svarbiausia pasirinkti sau tinkamą ir malonų tempą, kad bėgant be vargo pavyktų ištarti vieną kitą žodį. Bėgant dirba visas kūnas, todėl pusvalandžio treniruotė gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingų kalorijų bet kurio figūros tipo atstovei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų