REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva viešai neskelbs, kurie Rusijos politikai ir atlikėjai yra nepageidaujami ir yra įtraukti į „juodąjį sąrašą“.

Lietuva viešai neskelbs, kurie Rusijos politikai ir atlikėjai yra nepageidaujami ir yra įtraukti į „juodąjį sąrašą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija artimiausiu metu baigs rengti sąrašą, bet jo turinys bus slaptas, nes to neleidžia Lietuvos įstatymai, ginantys žmogaus privatumą ketvirtadienį pranešė LNK Žinios.

REKLAMA

„Būdama Europos Sąjungos narė Lietuva sankcijų klausimus derina su kitomis ES šalimis ir pasisako už jų griežtinimą. Kalbant apie konkrečių atlikėjų iš Rusijos įtraukimą į nepageidaujamų sąrašą, kol kas tai nėra priimta, bet mes neatmetame galimybės svarstyti to ateityje, jei prireiks, siekiant kovoti prieš propagandą, kuri kursto nesantaiką ir konfliktą pasaulyje“, - premjero poziciją BNS yra perdavusi jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad Lietuva, reaguodama į įvykius Ukrainoje, rengia nacionalines sankcijas, liepos pabaigoje pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, tokia galimybė buvo aptarta su kitomis Europos Sąjungos šalimis Bendrųjų reikalų taryboje Briuselyje.

Latvija priėmė sprendimą neapibrėžtam laikui tris Rusijos popmuzikos atlikėjus - Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Valerijos sceniniu vardu žinomą Alą Perfilovą - įtraukti į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį. Latvijos Užsienio reikalų ministerija argumentuoja, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie žalos Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Jaunimo bendruomenė yra kreipusis į Lietuvos vadovus bei atsakingus pareigūnus ragindami pasekti latvių pavyzdžiu ir „imtis atitinkamų veiksmų įtraukiant propagandos atlikėjus iš Rusijos į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų