REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Miegas – tinkamiausia priemonė poilsiui. Gerai išsimiegoję, galite sėkmingai pradėti naujos dienos darbą. Esant miego būsenos iš jūsų galvos tarsi pašalinamos praėjusios dienos neigiamos mintys. Tai lyg savęs atkūrimas ir paruošimas naujiems iššūkiams. Pastaruoju metu vis daugiau žmonių skundžiasi negalintys užmigti dėl didelių karščių. Kad geriau išsimiegotumėte, taikykite šiuos patarimus.

REKLAMA
REKLAMA

1. Nustatykite tikslų laiką, kada einate miegoti. Ir niekada neatidėliokite miego, nueikite ne vėliau nei suplanuotas laikas. Miegui turi būti skiriama mažiausiai 8 valandos per dieną.

REKLAMA

2. Atsisakykite kavos ir energinių gėrimų. Jei negalite atsisakyti kavos, tuomet bent jau venkite ją gerti vėlai vakare.

3. Laikas miegui. Išjunkite televizorių, radiją, kompiuterį. Taip pat – šalin telefoną. Tai trukdžiai, kurie jus įtrauks ir neleis laiku užmigti.

4. Neikite miegoti pilnu skrandžiu. Miega ir atsipalaiduoja ne tik jūsų galva, bet ir likę organai, todėl dienos apkrovą turite nuimti ir nuo skrandžio.

5. Burnos higiena leis atsikratyti maisto apkrovos ir jūsų burnoje.

6. Reguliarūs pratimai sustiprins jus, dienos užduotis įveiksite greičiau ir lengviau. Be to, sportas – tai fizinės iškrovos būdas, kuris tikrai padės užmigti.

REKLAMA
REKLAMA

7. Dar prieš atsiguldami į lovą atlikite visus gamtinius reikalus, kad nereiktų to daryti vėliau.

8. Pašalinkite triukšmo ir šviesos šaltinius iš savo miegamojo.

9. Investuokite į patogią lovą ir čiužinį – tai padės jums išsimiegoti.

10. Ilgainiui stenkitės pabusti ir eikite miegoti pagal savo vidinį laikrodį, o ne pagal žadintuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų