REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ATO pajėgos ruošiasi aktyviems veiksmams

Ukrainos kariams padės Šveicarijos gydytojai

Ukrainos kariai įsitvirtina strategiškai svarbiuose objektuose ir rengiasi aktyviems veiksmams.

Ukrainos kariai įsitvirtina strategiškai svarbiuose objektuose ir rengiasi aktyviems veiksmams.

REKLAMA

„ATO pajėgos pergrupuojamos ir įsitvirtina užimtose pozicijose“, praneša karinių politinių tyrimų centras. Jo vadovo Dmitrijaus Tymčiuko išplatintame pranešime teigiama, kad ATO pajėgos įsitvirtino keliuose strategiškai svarbiuose objektuose ir rengiasi tolimesniems aktyviems veiksmams rajonuose, kur susitelkusios separatistų grupuotės.

REKLAMA
REKLAMA

„Sudėtingiausia padėtis vis dar išlieka Donecje, Luhanske, Horlovkoje. Praėjusią naktį ATO pajėgos surengė kelis sėkmingus reidus, dirba Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgai“, rašo D. Tymčiukas. Jis taip pat pažymi, kad teroristai vis dar apšaudo jų pozicijas naudodami „Grad-ą“ ir kitą kovinę techniką – apšaudytos ATO pozicijos netoli Sabovkos ir kitų gyvenviečių, o vietą jų net bandyta šturmuoti.

REKLAMA

Remdamasis ATO spaudos centro pranešimais, censor.net praneša, kad „kovinė teroristų dvasia palaužta, jų veiksmai siekiant išvengti apsupimo ir sunaikinimo tampa paniški, o jų vadeivos, siekdamos išvengti masinio perbėgimo į Ukrainos pusę, baugina savo pavaldinius ir vietinius gyventojus“.

Taip pat įspėjama, kad tęsiasi provokacijos internete – „oficialaus ATO spaudos centro „klone“ prorusiškieji separatistai platina vaizdo klipus, kurie šmeižia Ukrainos karius“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu unian.net, remdamasis vadinamosios Donecko liaudies respublikos tarybos pranešimais informuoja, kad pastarąją naktį mieste ir jo apylinkėse buvo sugriauti dar keli gyvenamieji namai ir ūkinės paskirties pastatai, žuvo trys taikūs gyventojai.

Teroristų valdomame Luhanske padėtis išlieka kritiška: čia naktį taip pat buvo girdėti šūviai, neveikia ryšys, o gyventojai negali išsikviesti net greitosios pagalbos.

Šveicarijos gydytojai pasirengę padėti Ukrainos kariams

Rugpjūtį į Ukrainą ketina atvykti grupė Šveicarijos gydytojų, kurie teiks medicininę pagalbą kariams, sužeistiems per antiteroristinę operaciją. Dėl to susitarė Ukrainos Aukščiausioji Rada ir tarptautinė Raudonojo kryžiaus organizacija, praneša censor.net, remdamasis šaltiniais lb.ua.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų