REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai reagavo į rekordiškai daug iškvietimų ir per vieną dieną vyko neutralizuoti sprogmenų 12 kartų, praneša Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Inžinerijos bataliono kariai į iškvietimus vyko Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Pakruojyje ir Kretingoje, taip pat Reivyčių kaime (Mažeikių r.), Rimkų kaime (Jonavos r.), Klevečkinės ir Piniavos kaimuose (Panevėžio r.), Bučiūnų kaime (Vilkaviškio r.), Liukaičių kaime (Radviliškio sav.) ir Kauknario kaime (Lazdijų r.).

REKLAMA

Išminuotojai iškvietimo vietose rado ir išvežė sunaikinti arba sunaikino vietoje devynis artilerijos sviedinius, dvi minosvaidžių minas, vieną nevaldomą raketą, tris rankines granatas ir keletą stambaus kalibro (12,7 mm ir 20 mm) šovinių.

Išminavimo darbus Inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopa atlieka visoje Lietuvoje. Jos padaliniai yra paskirstyti po visą Lietuvos teritoriją ir yra dislokuoti Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Alytuje, Klaipėdoje ir Tauragėje.

Kariuomenės išminuotojai ragina šalies gyventojus radus sprogmenį elgtis atsakingai – jo nejudinti, neliesti ir jokiu būdu neardyti. Įtartino radinio vietą reikia pažymėti, įspėti aplinkinius, paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Operatyviai atvykę kariai sprogmenį saugiai išsiveš arba sunaikins vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų