REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinote kas jums suteikia laimės? Psichologai atliko tyrimą, kurį pateikia familyshare.com. Štai keli patarimai, kuriais pasinaudoję garantuotai tapsite bent keletą kartų laimingesni.

Ar žinote kas jums suteikia laimės? Psichologai atliko tyrimą, kurį pateikia familyshare.com. Štai keli patarimai, kuriais pasinaudoję garantuotai tapsite bent keletą kartų laimingesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1 . Nustokite kiurksoti socialiniuose tinkluose

Kiek kartų prisijungę prie „Facebook“ paskyros laukėte kol parašys mylimas žmogus? Kiek kartų matėte jį (ją) prisijungusį (ią) ir nesulaukėte nei žodelio? Kiek kartų jautėtės vienišas negaudamas nė lašelio dėmesio iš draugų ar šeimos? Socialiniai tinklapiai tampa absurdišku antruoju gyvenimu.

REKLAMA

Michigano Universiteto mokslininkai ištyrė, jog kuo daugiau laiko praleidžiame socialiniuose tinkluose, tuo nelaimingesni esame.

Vakaras praleistas prisijungus prie „Facebook“ laimės neatneš, todėl išnaudokite tą laiką pasivaikščiojimams gryname ore su draugais. O jei nė vieno nėra šalia – visada yra galimybė sutikti naujų įdomių žmonių.

2. Jauskite padėką

Kad ir kaip banaliai skambėtų posakis „džiaukis tuo, ką turi“, tai – nenuginčijama tiesa. Nutikus nesėkmei, praradimui dar lieka dalykų, kurie džiugintų. Kad ir menkiausių. Už tai ir padėkokime.

REKLAMA
REKLAMA

Kalifornijos Universiteto „Berkeley“ atstovai atliko tyrimą, kurio rezultatai parodė – jog laimingiausi žmonės yra tie, kurie nepamiršta padėkoti už tai ką turi, ką gauna.

„Galite skirti vos kelias minutes apmąstydami bent 3 dalykus dėl kurių tą dieną jaučiatės dėkingas ir patikėkite, tapsite daug laimingesniu žmogumi“,– pataria Harvardo psichologijos specialistas Shawnas Achoras.

3. Gyvenkite čia ir dabar

Tai kas nutiko – niekada daugiau nepasikartos. Todėl praeitį į šoną ir gyvename toliau.

Ištirta, jog žmonės planuojantys ateitį – daug laimingesni. Džiaukitės šia diena, išnaudokite ją tik tam, kas teikia jums džiaugsmo ir veda tikslo link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Daug dirbkite

Naktį negalite užmigti, nes liūdite, kad kažkas nepasisekė? Kaltinate save, jog per mažai stengėtės?

Tik sunkus darbas ir pasiekimai atneša laimę.

Darbe ar mokykloje ne tik atlikite pareigas, bet kas kartą pridėkite šiek tiek papildomų pastangų. Taip kaip sunkios treniruotės atsiperka per varžybas, taip ir keletas papildomų darbo valandų kažkada būtinai atneš sėkmę.

5.Tikėkite

Pasak Psichologijos specialistės Catherinos Sanderson, Dauguma žmonių laimės ieško netinkamose vietose.

„Žmonės, kurie tiki į kažkokią religiją daug laimingesni“, – atlikusi socialinį tyrimą konstatuoja psichologė.

Religingumo įtraukimas į gyvenimą – raktas laimės link. Jei niekada nesilankote bažnyčioje – užsukite.

Tapę laimingesni, padidinsite ir laimės lygį šeimoje. Visi žinome šventą tiesą: jei mama nelaiminga – liūdi visi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų