REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražvyda Grigaitė, LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Suprastėję Lietuvos santykiai su Rusija labiausiai paveiktų sodininkystės ir daržininkystės produkcijos augintojus. Taip mano Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro direktorius Zenonas Dabkevičius. Todėl, pasak jo, verslininkai, iki derliaus nuėmimo turėtų susirasti naujų rinkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaraisiais metais dalis produkcijos buvo išvežama būtent į Rusiją ir rytines šalis. Be abejo, reikėtų ateityje ieškoti kitų rinkų. Ir mūsų daržininkai ir sodininkai, žinoma, stengiasi jų ieškoti“, – sako Z. Dabkevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, yra gerų pavyzdžių: kopūstai jau eksportuojami į Daniją, lietuviškos produkcijos gamintojais pasitiki Skandinavijos šalys. Z. Dabkevičiaus nuomone, naujų rinkų reikėtų dairytis Vidurio Europos šalyse ir kai kuriose pietų šalyse.

„Dabar yra didelės kaitros, ir sąlygos nėra palankios, tai galbūt nebus produkcijos pertekliaus, kad sumažintų kainas. Be abejo, dar negalima teigti, kad bus dideli derliaus nuostoliai, nes laikas nuo laiko palyja. Jei ateityje orai susinormalizuos, be abejo, mūsų žemdirbiai gali užauginti pakankamai daug produkcijos“, – mano Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro direktorius Z. Dabkevičius.

Rinkos analitikai teigia, kad dėl Vakarų sankcijų Rusijai ir jos atsakomųjų veiksmų labiausiai gali nukentėti Lietuvos vaisių ir daržovių augintojai. Sunkumų gali patirti ir šalies pienininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų