REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belaukiant grįžtančio į Kempinskio viešbutį S.Tylerio (dar vis prisimenant tas smagias akimirkas), teko būti vienos situacijos liudininku: pro šalį žingsniavo būrys užsienio (anglakalbių) paauglių. Trumpam nutilo kalbos, susižvalgėm: invalidai? Ne. Paprasti drabužiai, abejingi (vakarietiškos laisvės) žvilgsniai, linksmi tauškalai, bet kas su jais ne taip?

Belaukiant grįžtančio į Kempinskio viešbutį S.Tylerio (dar vis prisimenant tas smagias akimirkas), teko būti vienos situacijos liudininku: pro šalį žingsniavo būrys užsienio (anglakalbių) paauglių. Trumpam nutilo kalbos, susižvalgėm: invalidai? Ne. Paprasti drabužiai, abejingi (vakarietiškos laisvės) žvilgsniai, linksmi tauškalai, bet kas su jais ne taip?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaugliai, kuriems 15–16 metų, atrodė savo išvaizda verti apokaliptinių filmų grimo: kūnai sudarkyti nutukimo taip, kad net neaišku, kur vaikinas ir kur mergina, kai kurie mažo ūgio, kiti ir peraugę savo bendraamžius. Jiems dėl to jokių kompleksų. Tik va, mums kažkaip pasidarė nejauku... Štai į ką pavirto baltoji rasė. Gal reiktų sakyti: į ką yra verčiama. Panašių požymių ir mes galime pamatyti savo miestuose, bet dar nėra tokių mastų.

REKLAMA

Daugelis girdėjo apie tokį dokumentinį filmą „Hell‘s Bell‘s – the Dangers of Rock‘n‘roll“ (1989). „Pragaro varpuose“ jau užsieniniai specialistai bando analizuoti, suprasti, kas tas rokas ir su kuo jį užkąsti. Iš Jimi Hendrixo citatos sužinom, kad muzika yra ta priemonė, kuria galima užvaldyti žmogaus emocijas, sąmonę, o jau po to su individu daryti, ką nori.

Ką padarė jo daina „Fire“ 1999 metais Wudstoko festivalyje – jau kitoje straipsnių serijoje („Vyrai juodais kostiumais“ 1, 2) . Štai ką yra pasakęs 1985 metais Angus Youngas („AC/DC“): ,,Kažkas mane veda. Mane kažkas valdo, kai būnu scenoje.“

REKLAMA
REKLAMA

Yra tokia nuomonė: matematika – tai proto kalba, o muzika – širdies. Rokas visada mūsų protuose bus maištas prieš visuomenę. Kur dabar mūsų protestai? Ir kur dabar rokas? G. Depardieu, dėl kalbos tėkmės sutrikimo savo laiku negalėjęs įstotį į aktorinį, išsigydė mikčiojimą (gydytojui išrašius) per du mėnesius, klausydamas W. A. Mozarto muzikos (labiausiai pasaulyje klausomo kompozitoriaus). Gydomąją galią turį ne tik Mozarto muzika. Štai J. S. Bacho muzikos mielai klausosi delfinai.

O mūsų vaikai klauso tai, ką, anot Platono, vyriausybė turėtų uždrausti. Ir jei yra tokia muzika, kaip ginklas, – vadinasi, jos kažkam labai reikia... Esu tikras, kad šiuolaikiniai operų perdirbimai, tariamai priartinantys prie kasdienybės, yra viso labo blefas. Ant senosios „gydomosios“ muzikos sukeliami šiuolaikinių problemų augliai ir iškrypimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai tariamai skirta jaunimui pritraukti. Bet, deja, jis dar labiau atsitraukia – suveikia savisaugos mechanizmas. Žinoma, „senovės“ daug kas dvelkia naftalinu. Bet negalima visko iškreipti iki koktaus šleikštulio. Galime pasidžiaugti – pas mus tokie pastatymai dar nėra reikalaujami (kol kas – Europos Sąjunga, matyt, tai greitai pataisys visuotiniu įstatymu), nors yra buvę ir pats tokiame buvau, ir švilpiau, girdėdamas iš aplinkinių žiurovų, kad kojos daugiau nieks nekels į teatrą. Juodi kostiumai puikiai suvokė, kur reikia modeliuoti žmogiškąją sąmonę, be niūrios kasdienybės, dar kirst per pomėgius, hobius, svajones...

REKLAMA

Atėjo laikas, kai turime apsispręsti, kas mes ir kuo mes norime būti? Aplink mus finansinė, politinė, karinė krizė? Ne. Deja, galime sau ir savo vaikams atsakyti į tai tik tiek, kiek turime žinių ir informacijos iš mus supančios aplinkos. Kodėl auksas – vertybė? Kodėl benzinas tiek kainuoja? Todėl, kad mums jau ne vieną dieną apie tai buvo kalama ir kalama į galvą... Ian Dury (1977) buvo išleidęs albumą „Sex & Drugs & Rock’n’roll“. Dabar jau siūloma pridėti dar ir „& Gay“...

Kai kas yra pastebėjęs: jei niekam nerašai, nieko neklausi, į nieką nesikreipi – tai pamatai, kad esi ir niekam nereikalingas. Gyvenę Niujorke pasakys: ten gali kaip nori apsirengti (pvz., kailiniais vasarą), turėti įvairiausių įsitikinimų, pomėgių, bet nieks nekreips į tavę jokio dėmesio – tu esi laisvas... Vakarietiškas humanizmas aklavietėje. Dabar yra naujas: transhumanizmas, kuris dėsto paprastai: krilščionybė stabdo žmogaus progresą, vystymasį, o štai ponas Liuciferis gali padėti tau tapti laisvam... Kontrrevoliucinės mintys, kaip sakė profesorius F. F. Preobraženskis iš „Šuns širdies“.

REKLAMA

Daugelis esamę netekę savo dievinamų mažujų augintinių, nubraukę ne vieną karčią ašarą, bet ar žinome, kad kas 5 minutes pasaulyje miršta iš bado vaikas, kuris galėtų atnešti, ir tam pačiam pasauliui, žymiai daugiau naudos nei parkus dergiantis šuo... Globalinis prediktorius (GP – globalinis parazitas, kaip jau jį žmonės vadina) atvedė žmoniją prie ekonominės ir ekologinės katastrofos.

Įdomu, ar pamatysime jo atvaizdą arba jį patį gyvą? Kas buvo tas asmuo, kuriam popiežius vizito Rytuose metu susilenkęs bučiavo atkištą ranką? Vėliau šios nuotraukos dingo iš internetinių erdvių. Yra apskaičiuota, kad Rokfelerių šeimos turto užtektų nekilnojamajam turtui nupirkti (butui, kitaip sakant) visiems planetos žmonėms ir algai mokėti iki gyvenimo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Protu nesuvokiami dalykai – renkame grašius gyvybėms gelbėti, meno projektams, nemokamai duodame savo kraujo, o tokie ištekliai nukreipti į naujų ligų, virusų kūrimo centrus. Transnacionalinės korporacijos, NASA, su dabar jau vadinamuoju „Google‘bergu“ (nuo Bilderbergo klubo pavadinimo) bando mus apraizgyt sekimo ir kontroliavimo įranga kiek Žemėje, tiek kosmose. „Titaniko“ laivo konstruktorius, paklaustas, ar saugus laivas bus jūroje, atsakė, kad jei užsinorėtų pats Dievas jį nuskandinti – Jam tai nepavyktų. GP kuriama Naujoji Pasaulinė Tvarka (NPT, arba NOS – Novus Ordo Seclorum, užrašas ant dolerio kupiūros) turi ne mažesnius užmojus: ši tvarka aukščiau Dievo...

REKLAMA

Pabaigai: atėjus naujajam popiežiui, buvo išrinktas naujasis jėzuitų ordino generolas, kuris dviejų valandų prisistatymo kalboje taip ir nepaminėjo Jėzaus vardo... 2010 metais Arizonoje jėzuitai ir Vatikanas (kuris, matyt sutvarkęs visus Žemės reikalus, jau turi kosmoso reikalų skyrių) pasistatė vieną geriausių veidrodinį teleskopą pasaulyje, kurį pavadino... ,,Liuciferiu“.

2014 08 05, Kraujas  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų