REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Po ilgesnės pertraukos į Klaipėdą vėl atplaukė vienos didžiausių pasaulyje kruizinės laivybos kompanijos „Royal Caribbean International“ laineris, atplukdęs 2 tūkst. turistų. Uostamiesčio turizmo specialistai sako, tam kad šis laivas užsuktų į Lietuvos uostą, teko gerokai paplušėti.

REKLAMA
REKLAMA

260 metrų ilgio laivas – nėra didžiausias užsukęs į Klaipėdą, tačiau uostamiestyje jis – pirmą kartą. Tai – vienos didžiausių pasaulyje Jungtinių valstijų (JAV) kruizinės laivybos kompanijos laineris. Paskutinį kartą kruizinis laivas iš už Atlanto Klaipėdoje lankėsi prieš šešerius metus.

REKLAMA

„Dešimtmečių darbas ir uosto, ir miesto. Ir visos kompanijos dirbo pakankamai ilgai, nes laivas labai greitai gali nutraukti savo vizitus į uostą, bet labai sudėtinga juos prisikviesti“, – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

„Esminiai dalykai, žinoma, yra ekskursijos – įdomios, naujos, interaktyvios. Viena iš sąlygų – kad kuo daugiau keleivių ekskursijas išsipirktų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus vadovė Kristina Gontier.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 2 tūkst. atplaukusių turistų, 800 išlipo į krantą. Dalis jų pasklido po Klaipėdą, kiti rinkosi ekskursijas į Kuršių Neriją, Platelių šaltojo karo muziejų.

Šį lainerį aptarnauja apie tūkstantis žmonių. Per dviejų savaičių trukmės kelionę po Baltijos jūros uostus, keleiviams siūlomos įvairios pramogos – baseinai, SPA, vyksta renginiai, yra mini golfas.

Šis laineris 45 šį sezoną užsukęs į Klaipėdą. Uostamiestį jau aplankė apie 40 tūkstančių kruizinių turistų. Iki spalio pradžios laukiama dar 19 kruizinių laivų ir apie 10 tūkst. turistų. Šis sezonas – vienas iš dviejų geriausių per visą 11 metų kruizinės laivybos laikotarpį ir turėtų pasiekti 2007 metų lygį. Prognozuojama, kad kitais metais jis bus ne ką prastesnis – atplaukti į Klaipėdą kitą vasarą užsiregistravo 47 kruiziniai laivai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų