REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Savaitgalį Biržus užplūdo bėgimo entuziastai – pirmą kartą organizuotas bėgimas „Biržų kilometrai“ sulaukė ne tik biržiečių, bet ir svečių iš įvairiausių Lietuvos miestų susidomėjimo. Šeštadienio rytą, didžiausiame visoje Šiaurės Lietuvoje bėgimo renginyje, prie starto linijos beveik 400 dalyvių stojo su visus vienijančiu tikslu – susipažinti su Biržų kraštu.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų bėgimas sulaukė tokio didžiulio dalyvių srauto iš visos Lietuvos, – sakė bėgimo iniciatorius, bendrovės „Biržų duona“ komercijos direktorius Andrius Kurganovas. – Žmones į bėgimą kvietėme su šūkiu „Susipažink su Šiaurės Lietuva bėgimo ritmu!“, tad trasas rinkome labai atsakingai. Visos trys distancijos driekėsi gražiausiomis Biržų miesto gatvėmis ir takeliais – bėgikai pamatė ir Biržų pilį, ir Širvėnos ežerą, ir J. Janonio aikštę.“

REKLAMA

Organizatoriams pavyko pasiekti, kad „Biržų kilometrai“ taptų VII-uoju Lietuvos bėgimo taurės etapu. Neįprastas 9,9 km, 6,6 km bei 3,3 km distancijas bėgo ir aktyvūs įvairių maratonų dalyviai – bėgimo klubai: „F.O.C.U.S. running“, „Kauno BMK“, „Jonavos maratonas“, „Inžinerija“, „BMSK Stajeris“, „Šviesos kariai“, „Na, pagauk“, „Biržų atletai“ ir kt. Tarp dalyvių buvo ir puikiai žinoma bėgikė Rasa Drazdauskaitė. Taip pat savo komandas subūrė ir miesto sveikatos priežiūros, mokymo įstaigų ir kitų įmonių darbuotojai. Žiūrovų dėmesį ypač traukė komanda, kuri savo bėgimu pagerbė Afganistane žuvusius lietuvius – su ant nugaros prisegtais atminimo žodžiais bėgikai buvo pasiryžę kiekvieną bėgimo metu išlietą prakaito lašą skirti žuvusiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kurganovo, gausus dalyvių skaičius parodė, kad ne tik didžiųjų miestų gyventojai nori ir mėgsta pasivaržyti bėgiodami. Nors miesto šventė Biržuose vyksta kasmet, bendrovės „Biržų duona“ organizuotas bėgimas šiemet buvo jos pagrindinis akcentas, kurio nekantriai laukė visi miestiečiai.

„Tik paskelbus apie būsimą renginį, Biržuose prasidėjo sujudimas – visi pradėjo treniruotis, bėgioti, daugiau vaikščioti ir būti gryname ore, – šypsosi A. Kurganovas. – Šiųmetė miesto šventė buvo skirta Šeimos metams paminėti, tad ir į bėgimą kvietėme ne tik suaugusiuosius, bet ir mažuosius, kuriems specialiai skyrėme 500 m distanciją.“ Pasak jo, itin nudžiugino ir gausus būrys Biržų jaunimo-savanorių, kurie aktyviai prisidėjo prie renginio koordinavimo visos šventės metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš šventinį vaikų bėgimą įvykę apdovanojimai ant nugalėtojų pakylos pakvietė visų distancijų greičiausiuosius: 9,9 km distancijoje moterų grupėje nugalėjo Rasa Drazdauskaitė, vyrų – Artūras Meška, 6,6 km distancijoje moterų grupėje – Aira Klusaitienė, vyrų – Dalius Cibulskas ir 3,3 km distancijoje moterų grupėje – „Biržų duonos“ atstovė Raimonda Kirpliukaitė, vyrų – Arnas Čekanavičius. Nugalėtojai apdovanoti atminimo medaliais.

„Mūsų bendrovės tikslas – teikti sveikus ir gardžius produktus, auginti sveiką visuomenę ir skatinti ne tik sveikai maitintis, bet ir gyventi plačiąja prasme – sportuoti, skaityti, domėtis menu ir dalyvauti įvairiuose renginiuose, tad suorganizuotas bėgimas puikiai suvienija bendrovės ir Biržų bendruomenės vertybes“, – sako A. Kurganovas. Pavykus pirmajam bėgimo renginiui Biržuose, planuojama kad jis taps tradiciniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų