REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar sudomins IT specialistus 1,5 tūkst. litų alga?

Žinių radijas

Asociacijos „Infobalt“ inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ tvirtino, kad labiausiai juntamas IT specialistų, dirbančių programinės įrangos, sistemų priežiūros ir konsultacijų srityse:

REKLAMA
REKLAMA

„Vadinamasis IT paslaugų segmentas per 4 metus išaugo 25 procentais, vertinant žmonių skaičiumi. Su IT specialistų trūkumu susiduria ir investuotojai, ir vietinės kompanijos. Kai sukuriamos naujos darbo vietos, kažkas juk turi jas užpildyti“.

REKLAMA

Anot pašnekovo, labai svarbu, kad jau mokykloje vaikai turėtų proga susipažinti su ta įdomiąja IT puse:

„Be formaliosios švietimo programos yra daug dalykų, kuriuos galima išbandyti. Šiandien moksleiviai daugeliu atveju tokios pasiūlos neturi. Didžiuosiuose miestuose yra privačių mokymo centrų, kurie užsiima neformaliuoju ugdymu. Bet už tokius būrelius reikia mokėti. Čia turėtume matyti ir valstybės indėlį. Nes valstybė tokiu būdu gali sukurti ateičiai žymiai geresnės kokybės darbo vietų“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje veiklą pradeda informacinių technologijų specialistams parengti skirta „Infobalt IT akademija”. Nuo rugsėjo bus vykdoma išskirtinė programuotojų profesinio mokymo programa:

„Čia ypač reikalingas IT kvalifikacijas bus galima įgyti per dešimt mėnesių. Per tokį laikotarpį mes norime išsiugdyti pradedantį programuotoją. Tai daugiau profesinio mokymo kategorijos išsilavinimas. Daugelis galvoja, kad į IT sektorių reikia ateiti per aukštąjį mokslą. Bet problema ta, kad tų 3 ar 4 metų studijų apie pusė pradėjusiųjų nebaigia. Baigusio 10 mėnesių kursus tolesnis kelias priklausys tik nuo jo paties“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IT ekspertas pabrėžė, kad jeigu šis projektas pasiteisins, atitiks darbdavių rūpesčius, bus diegiama ir daugiau programų:

„Esam apklausę savo įmones ir matom, kad yra tam tikrų kvalifikacijų, kurios galėtų būti įgyjamos per 10 mėnesių. Beje, atsiranda ir tokio tęstinio mokymosi paklausa. Man sunku būtų pasakyti, kiek konkrečiai įmonėje žmogus galėtų uždirbti tokioje pozicijoje. Priklausomai nuo to, kokius įgūdžius jis jau turi, galbūt galėtų uždirbti ir pusantro, ir pustrečio tūkstančio litų į rankas“, – sakė A. Plečkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų