REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

B. Obama: Putinas gali tapti pavojingu pačiai Rusijai

Baltųjų rūmų šeimininkas Rusiją lygina su dviveidžiu Janu

Jungtinių Amerikos valstijų prezidentas Barakas Obama pareiškė, kad Vladimiro Putino veiksmai, keliantys didelę įtampą pasaulyje, gali kelti didelį pavojų pačiai Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu žurnalui „Economist“ pabrėžęs, kad „Rusija visada buvo dviveidis Janas“ (dviveidis Janas mitologijoje – viena iš romėnų dievybių, red. past.), B. Obama sakė manąs, kad V. Putino veiksmai, „keliantys didelę įtampą visame pasaulyje, ilgalaikėje perspektyvoje greičiausiai kels didelį pavojų pačiai Rusijai, nors artimiausiu metu ir pasitarnaus tam, kad jis būtų populiariu politiku savo šalyje“.

REKLAMA

JAV turi reaguoti į regioninius iššūkius, kuriuos Rusija ateityje kels pasauliui“, cituojamas Baltųjų rūmų šeimininkas, kuris atkreipė dėmesį, kad Rusija nieko nedaro tam, kad stiprėtų pati šalis, jos gyventojai sensta, jų apskritai mažėja. „Amerikos lyderis ragina nepervertinti Rusijos vaidmens pasaulyje, bet atkreipti dėmesį į tai, ar padėtis šioje šalyje neves prie įtampos pasaulyje paaštrėjimo ir ar dėl to branduolinis ginklas vėl netaps „tarptautinės politikos diskusijų objektu, kaip tai buvo šaltojo karo laikais“, cituoja agentūrą „Rueters“ newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Rusijos valdžia tai neigia, Vašingtonas įsitikinęs, kad Maskva ne tik nepadeda sureguliuoti Ukrainos konfliktą, bet priešingai, skatina jo tolesnį vystymąsi, teikdama visapusišką pagalbą Rytų Ukrainos separatistams, be kita ko ir ginklais.

JAV ir RF priešprieša pasiekė apogėjų po to, kai Donecko srityje sudužo Malaizijos avialinijų lėktuvas, nusinešęs 298 žmonių gyvybes. Vakarai laikosi versijos, kad Boeing 777 buvo pašautas separatistų paleista raketa „žemė-oras“, būtent po to JAV ir ES paskelbė ypatingai įsigriežtinanti sankcijas Rusijai, primena newsru.com.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų