REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad genialumas slypi paprastume ir tai tikra tiesa! Siūlome rinkinį tikrai paprastų, o kartu ir labai reikalingų bei įdomių įdėjų vaikučius auginantiems tėveliams!

REKLAMA
REKLAMA

Atlikau savo pareigas! Būtinai pagirkite ir padėkokite gerai besielgiančiam, savo pareigas atlikusiam ir tėveliams padėjusiam vaikui, o kad gerus darbus daryti būtų dar įdomiau, tai galite sukurti gražaus elgesio indą. Į stiklainį ar dėžutę sudėkite teniso kamuoliukus ar popieriaus skiautes su įvairiomis, vaikui maloniomis išlygomis, pavyzdžiui „galėsi ilgiau žaisti kieme“ arba „galėsi pusvalandžiu ilgiau naudotis kompiuteriu.“

REKLAMA

 

Pritrynė pūslę! Sodą sumaišykite su trupučiu vandens iki kol gausite pastos konsistenciją. Šią košelę dėkite ant pūslės, švelniai prispauskite gabaliuku tvarsčio ar vatos tamponu ir kelias minutes palaukite. Pūslė išsileis ir susitrauks visai neskausmingai! Švariai nuplaukite pūslės vietą ir užklijuokite sterilų pleistriuką.

Iškrito iš lovos! Įsigykite paklodžių su guma, o po kraštu pakiškite gabalą medžiagos ar porolono, tai apsaugos neramiai miegantį vaiką nuo iškritimo iš lovos.

REKLAMA
REKLAMA

 

Isterijos priepuolis! Vaiką paveskite į šoną, sumaišykite saują pupų, žirnių ir lęšių (arba spalvotus karoliukus, spalvoto popieriaus skiautes ar pan.) ir liepkite vaikui atrinkti į tris krūveles. Savaime suprantama, kad išrūšiavimo metu negalima kalbėti, šūkauti, stotis nuo kėdės, o prasižengimo atveju mama vėl sumaišo kruopas ir atrinkimas prasideda iš naujo. Tokiai veiklai reikalingas susikaupimas ir nusiraminimas, tad ožiukai greitai pabėgs!

Maudynės! Maudytis su žaisliukais smagu, tačiau jie neretai nuplūduriuoja į kitą vonios galą, vaikas jų nebepasiekia, o bandydamas tą padaryti gali slystelėti, veiduku įkristi į vandenį, tad mama turi būti itin dėmesinga. Savo darbą palengvinsite į vonią įkėlusi plastikinį, skylėtą skalbinių krepšį ir į jį įsodinusi vaiką - visi žaislai bus lengvai pasiekiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Atpylė... vėl! Vaikai dažnai atpila maistuką ir tai (dažniausiai) normalu, tačiau gailesčio dėl sugadintų drabužių, sofų ir rankšluosčių tai, žinoma, nesumažina. Vaikui atpylus ant audinio, tą vietą šiek tiek pavalykite, o tuomet gausiai užbarstykite soda ir palikite nudžiūti - visa masė sušoks į gumulus, kuriuos bus galima susiurbti dulkių sriubliu.

Nenoriu vaistų! Išdurkite skylutę čiulptuke ir vaistus vaikeliui duokite per jį - mažylis nė nesupras, kad gauna vaistukų!

Sultys išsipila! Paspaudus mažą sulčių pakelį sultys neretai pasipila pro šiaudelį. Atlenkite kartonines auseles ir išmokykite vaiką gerti sultis laikant pakelį už jų.

REKLAMA

 

Kosulys! Jeigu mažylį kamuoja kosulys, tai mentoliniu gydomuoju tepalu ištrinkite ne jo krūtinę, bet ir pėdas bei užmaukite šiltas kojines.

Kairė ir dešinė! Vaiko turimą lipduką perkirpkite pusiau ir puseles įklijuokite į batukus - vaikui bus lengviau suprasti, kurį batuką ant kurios pėdutės autis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų