REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus vasaros sezonui, mėgstantys keliauti žmonės planuoja įvairius turistinius maršrutus po Lietuvą. Neretai, sudarinėdami planą, jie stengiasi išvengti kelionės dulkėtais ir mažiau saugiais žvyrkeliais. Tačiau pastaruoju metu žvyrkelių mažėja, ir tai skatina didesnius turistų srautus regionuose bei prisideda prie ekonomikos augimo. Vien 2007–2013 metų laikotarpiu Europos Sąjungos (ES) paramos lėšomis visoje Lietuvoje išasfaltuota daugiau kaip 700 kilometrų žvyrkelių.

REKLAMA
REKLAMA

Geras susisiekimas padeda pritraukti turistų

Įgyvendinus Europos regioninės plėtros fondo finansuotą žvyrkelių asfaltavimo programą, šiuo metu rekonstruoti keliai suteikia galimybę ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir užsienio turistams patogiau aplankyti ne vieną šalies regionuose esantį kultūrinio–istorinio paveldo objektą. Pagal 2006–2008 m. žvyrkelių asfaltavimo programą ES lėšomis Šiaulių apskrityje buvo išasfaltuota žvyrkelių už 37 mln. litų. Vienas tokių kelių – Rozalimas–Plaučiškiai–Pakalniškiai, besidriekiantis Radviliškio rajone. Kaip teigia Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus–draustinio Kleboniškių skyriaus vedėja Genovaitė Prascevičienė, šiuo metu muziejuje ypač jaučiamas padidėjęs tarptautinis lankytojų srautas, nes pagerėjus susisiekimui nebelieka jokių kliūčių turistams aplankyti mėgstamas vietas.

REKLAMA

„Kai išasfaltavo kelią, mes pajutome realią naudą savo kraštui. Labai pagausėjo lankytojų iš Latvijos. Atvažiuoja ir vyresnio amžiaus žmonių, ir moksleivių ekskursijos bei pavieniai keliautojai iš Bauskės, Rygos apžiūrėti Kleboniškių kaimo buities ekspozicijos. O paskui tie patys turistai nuvažiuoja ir iki Burbiškių dvaro. Kasmet ten rengiame Tulpių žydėjimo šventę, kuri pritraukia nemažai keliaujančių smalsuolių, o šiemet tokių lankytojų atvažiavo itin daug“, – didėjančia ekonomine nauda džiaugiasi muziejaus darbuotoja G. Prascevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Asfaltas taupo kelionės laiką

Vilniuje gyvenanti Rūta taip pat neslepia džiaugsmo, kad šiais metais keliaudama į Šiaulių regioną galės patogiai pasiekti visus numatytus lankytinus objektus. „Su šeima kiekvienais metais keliaujame po Lietuvą. Pasirenkame vis kitą regioną ir lankome ten esančius muziejus, dvarus, bažnyčias, parkus ir pan. Šiemet kaip tik planuojame aplankyti Šiaurės Lietuvą: nuvykti į Pakruojo dvarą, aplankyti Daugyvenės kultūros istorijos muziejų, Burbiškių dvarą, Šiaulių Kryžių kalną ir pan. Džiugu, kad mūsų laukia komfortiška kelionė, nes turime mažų vaikų, o keliauti žvyrkeliais būna nemalonu, tai prailgina kelionės laiką, todėl stengiamės visada jų išvengti“, – būsimos kelionės planais dalinasi Rūta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2007–2013 m. laikotarpiu pagal Susisiekimo ministerijos administruojamą Ekonomikos augimo veiksmų programą Lietuvos kelių infrastruktūrai gerinti iš viso skirta beveik 2,78 mlrd. litų ES struktūrinės paramos, iš jų 537,5 mln. litų panaudota asfaltuoti žvyrkeliams. Kokybiški keliai šalies regionuose ne tik pagerina kasdienio susisiekimo sąlygas, bet ir skatina turizmą, atveria naujas galimybes pažinti kraštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų