REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naują įrašą į Lietuvos dviračių istoriją įrašęs Ramūnas Navardauskas iš pašėlusio „Tour de France“ pragaro į tėvynę grįžo pakelta galva. Dviratininkas tapo pirmuoju lietuviu laimėjusiu prestižinių lenktynių etapą ir dar dviejose tapo prizinininku.

Naują įrašą į Lietuvos dviračių istoriją įrašęs Ramūnas Navardauskas iš pašėlusio „Tour de France“ pragaro į tėvynę grįžo pakelta galva. Dviratininkas tapo pirmuoju lietuviu laimėjusiu prestižinių lenktynių etapą ir dar dviejose tapo prizinininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi su papildomu užsidegimu. Pirmosiomis savaitėmis ten chaosas, nes žmonėms svarbiau kažką pasiekti nei saugoti sveikatą. Labai daug žiūrovų išeina į gatves. Sportininkai itin motyvuoti šioms lenktynėms. Toks jausmas, kad paskutinį kartą gyvenime važiuotum. Labai daug dėmesio iš spaudos ir žurnalistų, susirenka rėmėjai“, – įspūdžiais apie „Tour de France“ dalijosi geriausias Lietuvos dviratininkas.

REKLAMA

– Anglijoje, kurioje vyko etapai, atrodo, susirinko daug daugiau žiūrovų nei Prancūzijoje. Kaip manai, kodėl?, – žurnalistai paklausė R. Navardausko.

– Dviratininkams veikiausiai tai buvo pats geriausias oras, kokį matė Anglija. Važiavome tris dienas ir nei karto nelijo. Todėl ir žmonės išėjo į gatves pamatyti tokį renginį, kuris vyksta tavo kieme. Anglai patys labiau yra dalyvaujantys renginiuose, vyksta pamatyti pasaulį, daugiau domisi tokioms varžyboms. Jie vertina tokį renginį.

REKLAMA
REKLAMA

– Dėl to žmonių kiekio ir lenktynės buvo pavojingesnės?

– Taip, nes jie nori viską matyti. Vienas per kito petį žiūri. Pravažiuoja dviratininkai, visi ploja, žiūri į pirmus sportininkus, o iš galo parvažiuoja didelė grupė, kuri išsiplėtusi per visą gatvę. Vyksta kova dėl pozicijų, fotografuoja ir dar netyčia per petį tau duoda. Jeigu priekyje tavęs kažkas važiuoja, pasitikėdamas, kad jis vis tiek protingai važiuoja, pamato, kad kažkas nespėja pasitraukti, turi du metrus sureaguoti, važiuodamas 50 km/h. Būna griūni tu, griūna už tavo nugaros 5 žmonės ir visi galiausiai nukenčia. Ne tik žiūrovai, bet ir dviratininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pačio trinktelėjimas per kamerą žiūrovams apskriejo visus socialinius tinklus. Dažnai tenka imtis tokių veiksmų?

– Nebeištvėriau jau...Žmonės ateina, fotografuoja ir ne tai, kad šalikelyje. Labai pavojinga, kai už tavo nugaros penki ar aštuoni komandos nariai. Žinai, kad jeigu tu griūsi, tai ir visi tie už nugaros. Visi taip nori rezultato, kad gali likti dėl visko kaltas. Gaila, kad žmonės savės nevaldo ir eina į kelią. Tikrai džiaugiuosi, kad žiūrovai domisi, ateina pasižiūrėti.

– Kaip į Lietuvą žiūri pasaulinio lygio dviratininkai?

– Dviračių sportas mūsų šalyje tai prigęsta, tai vėl atsigauna. Buvo labai talentingų dviratininkų kaip Tomas Vaitkus, Ignotas Konovalovas. Bet reikia sąlygų. Būna juodų dienų. Tuomet labai padėjo LTOK ir atėjo nauji rėmėjai, kurie padėjo. Turėjai kovoti dėl kiekvieno rezultato, nes nežinai, kada vėl galėsi važiuoti kokiose nors varžybose. Nors matai, kad yra labai potencialių jaunų dviratininkų ir gali tikrai būti aukščiau nei aš, bet reikia, kad kažkas būtų šalia ir investuotų. Važiuoja į Europos čempionatą, o reikia pirkti bilietą už savo pinigus, o jis neturi iš ko susimokėti. Tarkim nusipirkti diskinį ratą, kuris kainuoja nuo 1600 eurų, tai reikėtų badauti norint tai gauti. O dar reikia ir dviračio ne tik ratų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų