REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį krašto apsaugai iš Privatizavimo fondo skyrė 45 mln. litų. Lėšos skirtos kariuomenės pajėgumų atkūrimui.

Vyriausybė trečiadienį krašto apsaugai iš Privatizavimo fondo skyrė 45 mln. litų. Lėšos skirtos kariuomenės pajėgumų atkūrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys sakė, kad didinti finansavimą verčia pasikeitusi saugumo situacija Rytuose.

REKLAMA

„Per krizinį laikotarpį buvo sumažintas finansavimas krašto apsaugai ir pasikeitus saugumo situacijai mūsų rytinėse kaimynėse ir šiaip tarptautiniams santykiams rytinėje Europos daly, reikalingas rimtesnis dėmesys mūsų gynybai“, - žurnalistams po Vyriausybės posėdžio aiškino pareigūnas.

„Mums reikalinga stiprinti prieštankinę gynybą, priešlėktuvinę gynybą, reikia įsigyti šaudmenų, reikia transporto priemones įsigyti tam tikras ir galbūt tas pačias turimas gerokai pastiprinti, paremontuoti - yra daug vietų, kur mums lėšos labai reikalingos“, - aiškino viceministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis Vyriausybės posėdyje klausė, kas sugriovė kariuomenės pajėgumus, kad juos reikia atkurti. Finansų ministras Rimantas Šadžius į tai atsakė, kad būtina reaguoti į dabarties iššūkius, be to, toks buvo Seimo sprendimas.

„Atsakomybės klausimas, be abejo, yra. Tą, ką mes darome krašto apsaugoje, matyt, bent dalies to nebūtų reikėję daryti, jei ankstesnės Vyriausybės politika būtų buvusi kitokia. Bet, nežiūrint to, mes turime reaguoti į šiandieninius iššūkius ir siūlyčiau pritarti nutarimui“, - Vyriausybės posėdyje sakė R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos pradžioje Seimas nutarė, jog krašto apsaugai papildomai šiemet bus skirta iš viso 130 mln. litų: 85 mln. litų - iš valstybės biudžeto, o dar 45 mln. litų - iš Privatizavimo fondo, kuris pasipildė po sandorio su Vokietijos koncernu E.ON, šiam gegužę pardavus „Lietuvos dujų“ akcijas - pinigai nuo 2002 metų buvo laikyti banko depozite.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas anksčiau yra sakęs, kad papildomos lėšos reikalingos kariuomenės pajėgumų atkūrimui, įsipareigojimų NATO sąjungininkams vykdymui ir investicijų projektams. Numatoma įsigyti nešiojamąsias priešlėktuvinės gynybos sistemas, vidutinio nuotolio valdomą prieštankinės gynybos sistemą.

REKLAMA

Taip pat ketinama įsigyti ryšių, transporto priemonių sausumos pajėgoms bei specialios įrangos karinėms oro pajėgoms, bus plėtojama poligonų infrastruktūra.

Lietuvos krašto apsaugos biudžetas didinamas, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainos rytuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų