REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos Energetikos ministerija ir strateginė investuotoja į atominę elektrinę Lietuvoje, Japonijos korporacija „Hitachi“ steigs bendrą Visagino atominės elektrinės projekto bendrovę.

REKLAMA
REKLAMA

Šalys trečiadienį pasirašė supratimo memorandumą, kuriuo įsipareigojo kartu atlikti parengiamuosius tarpinės bendrovės steigimo darbus. Vėliau potencialiems investuotojams - Latvijai ir Estijai - bus pateiktas pasiūlymas dėl tokios bendrovės steigimo, pranešė Energetikos ministerija.

REKLAMA

Anot pranešimo, numatyta iki rugsėjo vidurio parengti detalų bendrovės įkūrimo planą, kuriame bus apibrėžta jos struktūra ir funkcijos. Planas, pasak ministerijos, bus aptartas su Latvijos ir Estijos atstovais. Bendrovė steigiama, siekiant užtikrinti projekto brandą ir pagerinti jo konkurencingumą bei įgyvendinimo sąlygas, rašoma pranešime.

Lietuva ir „Hitachi“ oficialias derybas dėl koncesijos sutarties pradėjo dar 2011 metais - ji buvo parafuota 2012 metais. Pernai „Lietuvos energija“, „Latvenergo“ ir „Eesti Energia“ paruošė bendrą poziciją dėl VAE projekto ekonominio naudingumo, kur teigta, kad ankstesnės Vyriausybės projektą galima iš esmės pagerinti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet kovą Lietuvos parlamentinės partijos pasirašė susitarimą dėl 2014-2020 metų užsienio, saugumo ir gynybos politinių strateginių gairių, kur įsipareigojama kuo sparčiau įgyvendinti Visagino atominės elektrinės projektą.

Vyriausybė iki šiol nepaskelbė galutinio apsisprendimo, ar Lietuvoje bus statoma atominė elektrinė. Šis projektas buvo vystomas su „Hitachi“ ir Latvijos bei Estijos bendrovėmis, tačiau 2012 metų spalį nesulaukė paramos per patariamąjį referendumą.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų