REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

Anksčiau benamiu buvęs studentas Jesse`is Graingeris pardavinėja Baracko Obamos ranka rašytą atsakymą į laišką, kuriame šalies vadovui vaikinas papasakojo savo istoriją ir paprašė patarimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigais, gautais už laišką, jaunasis amerikietis ketina susimokėti už mokslą, rašo „New York Post“. J. Graingeris laiške B. Obamai rašė: „Būdamas vaikas svajojau mokytis koledže ir daryti didžius dalykus... Aš kilęs iš mažo miestelio, kur dauguma žmonių buvo neturtingi, ypač mano mama ir aš. Mama mane įsivaikino, kai aš buvau vienos dienos amžiaus. Ji įskiepijo man tikėjimą, kad išsilavinimas yra svarbiausias dalykas, kurį kada nors galėčiau gauti. Mane įvaikinusi moteris mirė, kai aš buvau 13 metų“.

REKLAMA

Vaikinas taip pat papasakojo, kad tuomet jis gyveno tai pas vieną šeimą, tai pas kitą, nes niekas Vaikų teisų tarnybos departamente nežinojo apie jo padėtį. O vėliau, pavargęs nuo aplinkos, kurioje klestėjo prievarta, alkoholizmas ir narkomanija, jis nusprendė pradėti gyvenimą iš naujo, kad netaptų tokiu, kaip esantieji šalia: „Kai man sukako 17 metų, aš išėjau su knygų krepšiu, keletu drabužių ir mamos Biblija į kelionę, kuri visam laikui pakeitė mano gyvenimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Galų gale J. Graingeris pateko pas gerą šeimą Pietų Karolinoje, lankė koledžą ir buvo priimtas į Winthropo universitetą studijuoti socialinio darbo. Tačiau, rašė studentas, jis nežino, kaip už tai susimokės, net pasiėmęs 10 tūkst. dolerių paskolą.

2011 metais B. Obama savo atsakyme J. Graingeriui parašė: „Ačiū už laišką ir jūsų įkvepiančią istoriją. Geriausias patarimas, kurį galiu jums dabar duoti, – pabaikite mokslus“.

JAV prezidentas laiške dar išdėstė keletą profesinių patarimų dėl darbo su benamiais, o laišką užbaigė žodžiais: „Didžiuojuosi jumis. Likite ryžtingas!“.

Praėjus trims metams J. Graingeris parduoda B. Obamos laišką už 9,5 tūkst. dolerių ir ketina juos panaudoti mokesčiui už mokslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų