REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į Trakus geru oru minios vilniečių, ir ne tik, traukia pailsėti – pasivaikščioti, pasimaudyti naujai įrengtuose paplūdimiuose, pavalgyti kibinų, pasiirstyti valtele ar aplankyti pilį.

Į Trakus geru oru minios vilniečių, ir ne tik, traukia pailsėti – pasivaikščioti, pasimaudyti naujai įrengtuose paplūdimiuose, pavalgyti kibinų, pasiirstyti valtele ar aplankyti pilį.

REKLAMA

Tačiau vasarą Trakų miestas garsėja ne tik pramogomis, bet ir tam tikrais trukdžiais, kurie gali kiek aptemdyti šviesią nuotaiką: tai automobilių parkavimas ir viešieji tualetai. Parkavimas čia ne tik brangus, bet ir „deficitinė“ prekė. Savaitgalį rasti vietą mokamoje aikštelėje (1 val. 3 litai) – iššūkis. Negana to, už pusdienį susimokėję keliolika litų, galite susidurti su kitą bėda – kur atlikti gamtinius reikalus.

Balsas.lt skaitytojas Martynas piktinasi, kad praėjusią savaitę apsilankius Trakuose teko stebėti tikrą „tualeto dramą“ - į prie pilies stovintį viešą tualetą bandę patekti žmonės liko it musę kandę.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelias dienas vakarais, apie 18 valandą teko lankytis Trakuose. Pasipiktinimą, ne tik mano, bet ir daugelio lankytojų, sukėlė viešasis tualetas, esantis priešais Trakų pilį. Ne kartą teko stebėti, kaip žmonės bando įsiveržti į mokamą tualetą, tačiau jiems nieko nepavyksta, nes durys – užrakintos, o kitos vietos, kur būtų galima atlikti „reikalus“ nėra“, - pasakojo jaunas vyras.

REKLAMA

Anot jo, tokiu atveju žmonėms belieka prašytis į kavines, tačiau tai kelia diskomfortą, nes ne visos kavinės noriai priima prašalaičius. „Nelabai suprantame, kur žiūri miesto valdžia, kuri plėšia pinigus už automobilių stovėjimą, leidžia be verslo liudijimų uždarbiauti vietinėms bobutėms, o negali pasirūpinti, kad turistai turėtų, kur atlikti gamtinius reikalus – daugelis vaikus „myždina“ tiesiog prie ežero. Siaubingiausias vaizdas buvo, kai tėvas, pamatęs prie suvenyrų pardavimo vietos nuorodą „WC – 100m“, skubėjo su verkiančia mergaite iki minėto tualeto, tačiau įeiti į jį nesugebėjo. Ar miesto valdžiai visiškai nesvarbu, kad visi vėliau slankioja į krūmus ir šlapinasi ežere?“, - stebėjosi vilnietis.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia žinoti, kur ieškoti

Trakų miesto seniūnas Kęstutis Vilkauskas sako, kad tualetų mieste pakanka, tik reikia juos rasti, o tai padaryti nėra sunku, nes yra atitinkamos, aiškios nuorodos. „Yra tualetai geležinkelio ir autobusų stotyse, taip pat Trakų gatvėje, netoli automobilių stovėjimo aikštelės, visuose paplūdimiuose bei priešais „Apvalaus stalo klubą“ - toks konteinerinio tipo. Tokiam mažam miestui kaip Trakai tiek tualetų pakanka. Neseniai apie tai teiravausi turizmo informacijos centre, sakė, kad nusiskundimų nebuvo, - sakė K. Vilkauskas. Tiesa, visi tualetai, išskyrus paplūdimyje esančius biotualetus, yra mokami, tačiau tai esą neišvengiama, nes reikia mokėti paslaugos teikėjui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent konteinerio tipo tualetas, esantis lankomiausioje miesto vietoje, skaitytojo Martyno teigimu, ir buvo uždarytas. Tai išgirdęs Trakų seniūnas buvo nustebęs ir sakė, jei taip buvo dienos metu, tai greičiausiai buvo atsitiktinumas, o ten būnantis ir mokestį renkantis darbuotojas buvo išėjęs trumpam. Visgi tualetai be pertraukų vasarą dirba tik nuo 11 iki 19 val., o pirmadieniais yra sanitarinė diena, kuomet tualetai išvis neveikia. Jei blogas oras - darbo laikas taip pat gali būti sutrumpintas.

K. Vilkausko teigimu, yra planas mieste įrengti naują viešąjį tualetą, tačiau Nacionalinio parko teritorijoje suderinti naujų pastatų statybas gana sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų