REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

7 faktai, kurie paaiškina, kodėl Rusija kalta dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos

Visi jie – iš Rusijos žiniasklaidos priemonėse pateikiamų šaltinių!

Vienas iš Rusijos opozicijos lyderių Borisas Nemcovas pateikė rinkinį įrodymų, kurie turėtų įrodyti, kad Rusija yra glaudžiai susijusi su „Boeing-777“ skrydžio MH17 katastrofa virš Donbaso.

Vienas iš Rusijos opozicijos lyderių Borisas Nemcovas pateikė rinkinį įrodymų, kurie turėtų įrodyti, kad Rusija yra glaudžiai susijusi su „Boeing-777“ skrydžio MH17 katastrofa virš Donbaso.

REKLAMA

Šiuos įrodymus jis surinko remdamasis Rusijos žiniasklaida, politiko teigimu – specialiai Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkams.

1. V. Putino žiniasklaidos priemonės ir naujienų agentūros dar gegužės mėnesį pradėjo „girtis“ smogikų laimėjimais oro erdvėje. Viso iki liepos 17 buvo numušti 4 sraigtasparniai (2 ir 5 gegužės MI-, gegužės 29 – MI-8, birželio 24 – MI-8) ir 3 lėktuvai (birželio 6 AH-30, liepos 14 – IL-76 ir AN-26).

2. Liepos 17-ąją, „Boeing“ lėktuvo katastrofos dieną, agentūra „ITAR-TASS“ pranešė, kad separatistai Torezo rajone numušė lėktuvą AN-26. Tą pačią dieną žiniasklaidos priemonė „LifeNews“ pranešė tokią pačią žinutę. Tą pačią dieną I. Girkinas socialiniame tinkle paskelbia, kad jo pavaldiniai numušė lėktuvą. Visi jie numuštą lėktuvą vadina AN-26, tačiau vakarop nutyla, nes paaiškėja kas iš tiesų buvo numušta.

REKLAMA
REKLAMA

3. Birželio 29-os išvakarėse televizija „NTV“ informuoja žiūrovus, kad „pas girkinus“ jau yra „Buk“ raketos.

4. Panašiu metu, į Donbasą atvykęs Sergejus Kurginianas, viešai pasakoja apie tai, kad Rusija tiekė separatistams „Buk“ kompleksus. Vėliau bandoma vaizdo įrašus sunaikinti.

REKLAMA

5. „Pirmasis kanalas“ pateikia Generalinio štabo versiją, kad „Boeig“ buvo numuštas Ukrainos šturmo lėktuvu SU-25. Versija pasirodė tokia neįtikinama (SU-25 yra skirtas antžeminių taikinių, o ne lėktuvų, naikinimui), kad ją išsyk paneigė patys rusų ekspertai, dalyvavę „RBK“ televizijos laidoje.

6. Vienas iš separatistų lyderių A. Chodakovskis pareiškė, kad separatistai turėjo „Buk“. Apie tai jis nuoširdžiai papasakojo „Reuters“ agentūrai interviu metu. Kitą dieną po publikacijos A. Chodakovskis pranešė, kad jis nieko tokio nekalbėjo. „Reuters“ teko paviešinti garso įrašą. Interviu žodžiai pasitvirtino. Kalbėjo ir pripažino, kad „Buk“ buvo, o po „Boeing“ atakos – išvažiavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Vesti.ru“ dar bandė kaltinti „Reuters“ sufabrikavus garsinę medžiagą, ir pateikė „tikrą“ vaizdo įrašą iš tariamo interviu su vakarų žurnalistais. Tačiau pateiktoje vaizdo įrašo medžiagoje matyti, kad filmuojama visai kitoje patalpoje, netgi skiriasi vyro apranga, o taip pat, „Reuters“ fotografo nuotraukose glotniai nusiskutęs vyras per „vesti.ru“ rodomą medžiagą atrodo jau nesiskutęs kelias dienas.

Žiūrėti nuo 11 min.:

7. Rusijos atstovas JT V. Čurkinas pareiškė, kad jeigu tai ir padarė (numušė lėktuvą, - red. past.) separatistai, tai per klaidą.

„Pažymiu, jokių nuorodų į ukrainiečių ar Vakarų šaltinius aš nepateikiu. Šaltiniai išskirtinai putiniški, tik todėl, kad jais pasitiki 80 proc. šalies žmonių“, - teigia B. Nemcovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų