REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Urtė Povilaitytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Gyvūnų prieglaudos ragina žmones būti atsakingesnius. Šeimininkų pamestiems keturkojams prieglaudose nebepakanka vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnų prieglaudoje „SOS gyvūnai“ šiuo metu laikomi 149 augintiniai. Gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ prieglaudoje Vilniuje – 100 beglobių keturkojų. Į šias įstaigas jie atkeliavo įvairiais būdais: vienus į atvežė juos gatvėje radę žmones, kitus rado patys darbuotojai, dar kitus prie vartų paliko šeimininkai.

REKLAMA

„Žmogus neturi atsakomybės jausmo – šiandien paėmė gyvūną kaip daiktą, o kitą dieną suprato, kad jis nebereikalingas“, – sako VšĮ „SOS gyvūnai“ vadovė Ilona Mazenceva.

„Lesės“ savanorė pasakoja, jog neretai žmonės tiesiog nesuvokia, kaip veikia prieglauda. Jie mano, kad gyvūnų prieglaudos – tarsi valstybinės įtaigos, privalančios priimti visus šeimininkams pabodusius gyvūnus.

Realybė kitokia – jokios valstybės paramos šios įstaigos nesulaukia. O kiekvienam beglobiam gyvūnui priglausti reikia rasti ir vietos, ir lėšų. Todėl sunkiai besiverčiančios gyvūnų prieglaudos laukia visokeriopos žmonių paramos.

REKLAMA
REKLAMA

„Oi, mūsų svajonės yra didelės. Norime turėti Europos standartus atitinkančią [prieglaudą] su savo teritorija. Šiuo metu, pavyzdžiui, Vilniuje teritorijos neturim“, – situaciją nusako VšĮ „Lesė“ savanorė Galina Krasovskaja. I. Mazanceva tikina, kad pirmiausia reikia pačių žmonių atsakingumo ir suvokimo, kad šuo yra toks pat gyvas padaras, kaip ir žmogus. Ji taip pat užsimena apie organizacijos patiriamą nepriteklių.

„Mums niekada pro šalį nebūna sausas ar šlapias maistas šunims, katėms. Gali būti ir mėsytė, konservai, kaulai, iš kurių mes verdam košes, sultinius ir kiekvieną dieną maitinam šuniukus ir katinus. Taip pat reikalingos plovimo priemonės“, – tvirtina „Lesės“ vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šilumos ir dėmesio išsiilgę beglobiai keturkojai kasdien laukia naujų šeimininkų. Prieglaudų darbuotojai skatina žmones užsukti juos pavedžioti, pažaisti ar savanoriauti gyvūnų globos organizacijose. „Gyvūnai nori būti paglostyti. Galit pasižiūrėti – pas mus prieglaudoj kiekvienas prašysis dėmesio“, – priduria G. Krasovskaja.

Didžiausias pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio, vadinamųjų 2 procentų, gaunančios prieglaudos neslepia vasarą itin stingančios lėšų. Geros valios žmonės kviečiami paremti gyvūnų globos organizacijas ar suteikti keturkojams šiltus naujus namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų