REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kontroliuojama bendrovė „Klaipėdos nafta“ apskundė jai nepalankų Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą, kuriuo teismas buvo nutaręs, kad bendrovės prieš dešimtmetį suteikta išimtis buvusiai partnerei - naftos produktų ekspedijavimo įmonei „Naftos grupė“ yra neteisėta.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepos 25 dieną priėmė nagrinėti „Klaipėdos naftos“ kasacinį skundą dėl dalies Lietuvos apeliacinio teismo nutarties peržiūrėjimo, per „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas birželio 17 dieną buvo sumažinęs „Klaipėdos naftai“ priteistą sumokėti sumą nuo 9,745 mln. litų iki 2,988 mln. litų bei atmetė „Naftos grupės“ reikalavimą priteisti jai verslo praradimo nuostolius.

Tuomet teismas pripažino, kad „Naftos grupės“ ir „Klaipėdos naftos“ 2004 metų gruodžio 22 dienos sutarties nuostata, suteikusi „Naftos grupei“ išimtines teises vakuuminio gazolio krovai, yra negaliojanti, nes prieštarauja Lietuvos konkurencijos įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA

„Klaipėdos nafta“ pirmosios instancijos teisme pernai gegužę pralaimėjo ginčą su „Naftos grupe“ dėl nutrauktos sutarties - teismas tuomet pripažino, kad sutartis buvo nutraukta dėl „Klaipėdos naftos“ kaltės, todėl įmonės priešieškinį „Naftos grupei“ dėl 42,627 mln. litų nuostolių atlyginimo atmetė bei įpareigojo įmonę atlyginti „Naftos grupei“ 9,745 mln. litų nuostolių bei 6 proc. metų palūkanų.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis anksčiau BNS yra sakęs, kad sutartis su „Naftos grupe“ privalėjo būti nutraukta, nes pati „Naftos grupė“ nevykdė sutarties sąlygų. Be to, sutartis buvo nuostolinga „Klaipėdos naftai“ - Valstybės kontrolė nustatė, kad dėl šios sutarties bendrovė negavo mažiausiai 76,5 mln. litų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Naftos grupė“ prašė Apeliacinio teismo priteisti 17 mln. litų nuostolių atlyginimo, grąžinti naftos produktų perteklių ir 2004 metų sutartį pripažinti nutraukta dėl „Klaipėdos naftos“ kaltės. „Klaipėdos nafta“ su tuo nesutiko - įmonė nustatė, kad nuo 2005 metų sausio iki 2010-ųjų gegužės ji galėjo patirti 42,627 mln. litų nuostolių.

„Klaipėdos naftos“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų