REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgita Montvydaitė, LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt 

Graikijoje pastaruosius penkerius metus padaugėjo alaus daryklų ir padidėjo alaus gamyba bei suvartojimas. Šiuo metu šalyje alų gamina 15 daryklų, kurios daugiausia veikia vietinėje rinkoje: Rodo, Korfu, Santorinio, Kretos ir kitose salose bei miesteliuose. Graikiško alaus daryklos orientuojasi į kokybiško ir šviežio alaus, turinčio trumpą galiojimo laiką, gaminimą tradiciniais metodais.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Graikijos aludariai verslininkai pernai pardavė daug daugiau alaus nei 2012 m., jie susiduria ir su problemomis, tokiomis kaip likvidumo nebuvimas bei trūkumas žaliavų, kurias dažniausiai graikų verslininkai turi importuoti iš užsienio.

REKLAMA

Daugiausia investuoja rusai

Rusai – ne tik labiausiai Graikijos kurortus mėgstantys poilsiautojai, bet ir daugiausia į turizmą investuojantys verslininkai. Vien šiais metais Kretoje ir Chalkidikėje rusai verslininkai atidarė du penkių žvaigždučių viešbučių kompleksus, kurie turi 175 prabangius apartamentus, 60 kotedžų, vilas, 1 750 kvadratinių metrų SPA centrą, sporto klubus ir didelius baseinus.

Remiantis Graikijos turizmo ministerijos duomenimis, naujojo rusų viešbučio atidarymas Chalkidikėje – pati didžiausia investicija Šiaurės Graikijoje per pastaruosius 10 metų. Be rusų, Graikijoje į turizmą investuoja ir amerikiečiai, australai bei kinai.

REKLAMA
REKLAMA

Turizmo ministerija planuoja, kad šiemet Graikijos verslininkai per turizmo sezoną gaus apie 35 mlrd. eurų, jei visko nesugadins nenumatytos demonstracijos ar streikai oro uostose, uostuose ir viešbučiuose. Be numatyto pelno, aptarnavimo sferoje turistinio sezono metu bus sukurta daugiau nei 50 tūkst. darbo vietų.

Padidėjo vaisių ir daržovių eksportas

Graikijos statistikos centras pranešė, kad bendras Graikijos eksportas 2013 m. sumažėjo, bet padidėjo vaisių ir daržovių eksportas.

Pernai jų buvo išvežta į užsienį beveik 5 proc. daugiau, o verslininkų pelnas buvo 12 proc. didesnis nei 2012 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikija įvertinta Europos verslo pasaulyje

Graikijos kompanija „Power Health“, gaminanti ir prekiaujanti natūraliais sveikatos produktais, vitaminais, maisto papildais ir kosmetika, Europos verslo parodoje „Ruban d`Honneur“ buvo pripažinta didžiausia įmone Europoje. Ši kompanija, turinti 30 metų patirtį, didžiausią dėmesį skiria klientų aptarnavimui.

Tai pagrindinė priežastis, kodėl Graikijos verslininkai šioje parodoje lenkia kitas didžiausias Europos įmones. Tai pirmas toks Graikijos įvertinimas Europos verslo pasaulyje.

REKLAMA

Nelaimingiausiųjų sąraše – dešimti

Pagal Kato instituto tyrimą, Graikija praėjusiais metais užėmė dešimtą vietą nelaimingiausių šalių sąraše, kurį sudaro 90 valstybių. Remtasi nedarbo lygiu, infliacija, paskolų palūkanomis ir šalies bendrojo vidaus produkto santykiu vienam žmogui. Graikiją lenkia Venesuela, užimanti pirmąją vietą, Iranas, Brazilija, Argentina, o iš Europos šalių – Ispanija ir Serbija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų