REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežinai, kokiomis priemonėmis yra gydomas prostatos vėžys? Tavo penis gali nuo to nukentėti...

Neseniai atlikti urologų tyrimai parodė, kad vyrai, praėję prostatos vėžio gydymo kursą skundėsi, jog jų peniai sutrumpėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai atliko operacijas 948 vyrams, kurie buvo gydomi nuo prostatos vėžio. Tuo tarpu tyrėjai išsiaiškino, jog 25 iš jų, 2.63 proc. visos grupės, turėjo nusiskundimų dėl penio sutrumpėjimo. Tuo tarpu radikali prostatektomija buvo atlikta 3.73 proc. visų vyrų.

REKLAMA

Ir nors 25 – nėra didelis skaičius, tai nėra pirmasis tyrimas, ieškantis gydymo pasekmių. Mokslų daktaras onkologas Paul Nguyen, kuris vadovavo šiam tyrimui teigia, jog tai yra rimta probelma. Vyrai, kuriems buvo taikomas gydymas, iš tiesų niekada negirdėjo apie tokį efektą, todėl net ir nedidelis nusiskundimų skaičius rodo, jog operacija gali sukelti problemų.

Tad kaip smarkiai operacija paveikė tuos 25 vyrus? Tyrimas parodė, jog po operacijos sumažėjimas buvo nuo 2.5 iki 3.5 cm ir, Paul Nguyen teigimu, tai vyrams atrodo labai daug ir šie jaučia diskomfortą.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas teigia, jog atlikus operaciją, visiškai pašalinus prostatą ir sujungus viską teisingai yra tikimybė, jog vyro penis gali sumažėti, o tai – reali grėsmė pacientų vyriškumui. Nors tikriausiai nei viena moteris to 3.5 cm stygiaus nepastebėtų, tačiau vyrai, visgi, reaguoja į tai dramatiškai.

P. Nguyen viliasi, kad šis tyrimas bus pakankama priežastis, kad pacientai ir gydytojai iškeltų problemą į viešumą ir kartu ieškotų sprendimų. Gydytojo nuomone, svarbu, kad medicina tobulėtų ir prostatos vėžiu sergantys vyrai galėtų jaustis saugūs dėl savo pasididžiavimų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų