REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nepasitvirtinus pirminiams įtarimams, Generalinė prokuratūra penktadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl TV3 televizijos.

 Nepasitvirtinus pirminiams įtarimams, Generalinė prokuratūra penktadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl TV3 televizijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai teigia nustatę, kad įtarimų anksčiau sukėlusius 30 tūkst. litų televizijos vadovybė pervedė už realiai suteiktas lobistines paslaugas, finansinės operacijos „atliktos neperžengiant civilinės teisės ribų ir nepadarant žalos valstybės interesams, jos finansų sistemai ar kitiems fiziniams bei juridiniams asmenims“.

REKLAMA

Sausio mėnesį šioje byloje bendrovės „Tele-3“ generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei buvo pareikšti įtarimai dėl galimo dokumentų klastojimo, „Tele-3“ turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turtinės prievolės sumokėti valstybei mokesčius išvengimo. „Tele-3“ kategoriška i atmetė bet kokius įtarimus ir tikina turinti visus reikalingus dokumentus, kurie įrodytų, jog visa veikla buvo teisėta. Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, tyrimo metu buvo aiškinamasi, ar minėtos bendrovės vadovybė, pervesdama vienai lobistų kontorai beveik 30 tūkst. litų už kelionę į užsienį, neiššvaistė šios bendrovės turto ir neklastojo dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlikus šiame tyrime visus būtinus procesinius veiksmus, apklausus liudytojus bei įtariamuosius nustatyta, kad minėta pinigų suma buvo pervesta už realiai suteiktas lobistines paslaugas ir nėra susijusi su kelionės apmokėjimu, dėl kurio yra pasirašytas skolos suderinimo aktas“, - teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Generalinė prokuratūra anksčiau šį mėnesį BNS teigė, kad baudžiamoji byla buvo patikrinta Generalinėje prokuratūroje ir nustatyti baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimai.

„Panevėžio apygardos teritorijoje byla tirta ne tos vietos ikiteisminio tyrimo įstaigoje, kur galimai padaryta nusikalstama veika, t.y. tirta Panevėžyje, nors turėjo būtų tiriama Vilniuje“, - teigiama prokuratūros komentare BNS.

Sausio pabaigoje ši byla tolimesniam tyrimui atlikti perimta į Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų