REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra praneša pradedanti tarnybinį patikrinimą dėl prokurorų galimai padarytų tarnybinių pažeidimų likviduojant suskystintų dujų terminalo projektą (SGD).

Generalinė prokuratūra praneša pradedanti tarnybinį patikrinimą dėl prokurorų galimai padarytų tarnybinių pažeidimų likviduojant suskystintų dujų terminalo projektą (SGD).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 m. lapkričio 25 d. SGD projektas buvo likviduotas tuometinių Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus ir ūkio ministro Dariaus Kreivio. Projektas buvo sužlugdytas ikiteisminio tyrimo pagrindu. Kaip vėliau buvo nustatyta, ikiteisminis tyrimas buvo nepagrįstas, o jį vykdė Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai.

REKLAMA

LSDP frakcijos Seime seniūnė I. Šiaulienė 2014 m. birželio 12 d. kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti, ar 2008–2010 metais, Lietuvos Respublikos Vyriausybei vadovaujant A. Kubiliui, nebuvo pasinaudota Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Lietuvos Respublikos prokuratūros institucijomis sužlugdant šį svarbų projektą; kiek šių teisėsaugos institucijų bei tuometinės Vyriausybės veikloje minėtu atveju buvo piktnaudžiavimo ar kitų neteisėtų veiksmų; kokia reali žala padaryta sužlugdžius valstybei svarbų projektą ir kokie asmenys turi būti patraukti atsakomybėn dėl neįgyvendinto pigesnio suskystintų dujų terminalo projekto.

REKLAMA
REKLAMA

LSDP frakcijos Seime nuostata dėl SGD terminalo ta, kad šiuo atveju valstybės interesas turi būti aukščiau už politikų konkurenciją. Lietuva ligi šiol neturi SGD terminalo, o konservatorių vadovaujamai vyriausybei sužlugdžius projektą valstybei padaryta žala. Todėl būtina iki galo ištirti ir nustatyti prie šio projekto žlugdymo prisidėjusius kaltus asmenis.

Socialdemokrato Artūro Skardžiaus vadovaujamos laikinosios energetikos komisijos išvadose buvo teigiama, kad buvusi konservatorių ir liberalų Vyriausybė, būdama energetikos įmonių savininke, piktnaudžiavo savo padėtimi. Energetikos ministerija 2009–2012 m. neužtikrino tinkamo valstybės turto valdymo: nevertino realios kontroliuojamų įmonių finansinės padėties, nebuvo nustačiusi daugelyje energetikos įmonių valdybų kompetencijos ribų, neužtikrino efektyvaus energetikos sektoriaus įmonių valdymo plačiąja prasme ir savo įgaliojimų ribose. Buvusi Energetikos ministerija metus laiko vilkino Seimui pateikti Vyriausybės išvadą dėl Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo projekto.

Dėl numanomo daugiau kaip 300 milijonų litų išlaidavimo laikinoji energetikos komisija siūlo valstybės kontrolei atlikti valstybinį auditą įvairiais klausimais, o Generalinei prokuratūrai išnagrinėti piktnaudžiavimo atvejus.

LSDP frakcijos Seime atstovė spaudai Irmina Frolova-Milašienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų