REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abiturientai iš kitų Lietuvos miestų, šiemet įstoję į KTU ir norėdami pasirašyti studijų sutartis, galės pamiršti ilgas keliones į Universitetą. Parašą po sutartimi jie galės padėti naudodami savo mobilųjį telefoną.

Abiturientai iš kitų Lietuvos miestų, šiemet įstoję į KTU ir norėdami pasirašyti studijų sutartis, galės pamiršti ilgas keliones į Universitetą. Parašą po sutartimi jie galės padėti naudodami savo mobilųjį telefoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebeliks eilių

Norėdamas būsimiesiems studentams palengvinti stojimo metu užklumpančius vargus, šiais metais Kauno technologijos universitetas (KTU) pasirašė sutartį su Registrų centru, pagal kurią įprastą parašą ant spausdintos sutarties galės pakeisti elektroninis parašas.

REKLAMA

Iki šiol galiojo tvarka, kad studentas, gavęs kvietimą pasirašyti studijų sutartį ir norintis studijuoti, privalėdavo atvykti į aukštąją mokyklą ir parašyti spausdintą studijų sutartį.

KTU Priėmimo skyriaus koordinatorės Vaiva Šlėderienės teigimu, šia naujove bus galima pasinaudoti jau bendrojo priėmimo metu.

„Dėl šios naujovės šiais metais tikimės gerokai mažesnių eilių universiteto koridoriuose. Pagrindinis sutarčių internetu pasirašymas vyks nuo liepos 28 d. iki liepos 31 d., o papildomo priėmimo studijų sutarčių pasirašymas su pakviestaisiais vyks tik dvi dienas rugpjūčio 7 d. ir rugpjūčio 9 dieną iki 17 val. Planuojame, kad kitais metais analogišką tvarką taikysime ir vykdant institucinį bei magistrantūros priėmimą“, – sakė V.Šlėderienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, kad senoji tvarka, kai atvykstama į Universitetą, taip pat lieka galioti. Koordinatorės teigimu, vienas pirmųjų iš šalies aukštųjų mokyklų tokią tvarką pasiūlęs KTU siekia sutaupyti būsimųjų studentų laiką bei pinigus.

Kaip pasirašyti?

Paslauga stojantysis galės pasinaudoti savo paskyroje LAMA BPO informacinėje sistemoje. Čia atsiras nuoroda, kviečianti pasirašyti sutartį elektroniniu parašu.

Ją spustelėjęs stojantysis pateks į KTU elektroninių sutarčių pasirašymo sistemą, kur privalės pasirinkti studijų programą (jei pakviestas studijuoti į kelias KTU studijų programas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada jam bus pateiktas studijų sutarties ruošinys, kurį jis galės perskaityti ekrane ar atsispausdinti. Susipažinus su sutarties ruošiniu ir tai patvirtinus, jis bus nukreipiamas į pasirašymo erdvę (Registrų centrą). Čia ir vyks sutarties pasirašymo procedūra. Pasirašius sutartį privalės grįžti į universiteto informacinę sistemą, kurioje bus galima peržiūrėti pasirašytą sutartį ir susipažinti su tolimesne studijų KTU eiga.

Paslauga bus pasiekiama iš bet kur pasaulio taško – reikės turėti tik mobilųjį telefoną su interneto prieiga bei elektroninio parašo galimybe. Elektroninio pasirašymo galimybę telefonu suteikia mobilaus ryšio operatoriai. Pasirašyti asmeniniu kompiuteriu bus galima turint elektroninę asmens tapatybės kortelę, tačiau tam papildomai reikės turėti lustinių kortelių skaitytuvą. Tam tinka dauguma lustinių kortelių skaitytuvų, kuriuos pardavinėja kompiuterine įranga prekiaujančios parduotuvės. Jo įsigijimas ir įdiegimas – nemažai laiko užimanti ir papildomai kainuojanti procedūra.

Elektroninį parašą bus galima padėti ir atitinkamus skaitytuvus turinčiose viešosios interneto prieigos taškuose (rekomenduojama apsilankyti iš anksto, kad būtų įsitikinta ar yra skaitytuvai ir, ar pavyksta pasirašyti bet kokį kitą dokumentą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų