REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai bankrutavus kelionių organizavimo bendrovei „Go Planet Travel“ šį rudenį skrydžiai iš Šiaulių oro uosto į Turkijos kurortus gali neįvykti.

Skandalingai bankrutavus kelionių organizavimo bendrovei „Go Planet Travel“ šį rudenį skrydžiai iš Šiaulių oro uosto į Turkijos kurortus gali neįvykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skrydžių bilietus įsigijusiems daugiau nei 140 šiauliečių savivaldybė paguodžiančių vilčių neteikia. Šiaulių oro uostas siūlo kelionių organizavimo bendrovėms perimti pradėtą projektą, tačiau kol kas norinčių sudaryti konkrečių bendradarbiavimo sutarčių neatsiranda.

REKLAMA

Tuo tarpu Vilniaus avialinijos siūlo organizuoti skrydžius į Angliją.

Kelionę laimėjo loterijoje

Kelionę į Turkijos kurortą iš Šiaulių oro uosto loterijoje laimėjusi šiaulietė Sigita apgailestauja, kad džiaugsmo suteikusi loterija, kuriose įprastai nesiseka, taip greitai apkarto. Skrydis buvo numatytas rugsėjo 20-ąją, bendrovė „Go Planet Travel“ siūlė trijų žvaigždučių viešbutį su vaizdu į jūrą, tačiau kelionių organizatoriui žlugus, atostogų planai susijaukė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelionė būtų buvusi už dyką, tereikėtų susimokėti oro uosto mokesčius kiekvienam asmeniui, tačiau pervežimo, gido paslaugos – viskas būtų įskaičiuota. Kai sužinojome, kad įmonė bankrutavo, bandžiau susisiekti su ja, tačiau niekas neaiškino. Juk galėjo pasiūlyti kelionę su kitu organizatoriumi, būtume sutikę ir primokėti“, – kalba šiaulietė.

Sigita sako, kad galimybė skristi iš Šiaulių oro uosto į kitas šalis labai pradžiugintų šiauliečius: „Būtų labai patogu susisiekti, kas nors iki oro uosto pavežtų ar tiesiog taksi atvažiuotum“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netgi nepavykęs pirmas bandymas skraidinti keleivius iš Šiaulių oro uosto ir kebloka kai kurių kelionių organizatorių finansinė padėtis, jos manymu, poilsiautojų neatbaidys nuo skrydžių su mažiau žinomomis firmomis.

„Vieni draugai rinkosi nelabai girdėto kelionių organizatoriaus kelionę į Kretą, kiti ilsėjosi Turkijoje. Džiaugėsi pigesniais skrydžiais ir nesibaimino rinktis ne pačias didžiausias bendroves“, – pastebi šiaulietė.

Kelia didesnius reikalavimus

„Šiaulių oro uosto“ direktorius Romas Mikšys ketvirtadienį susitinka su miesto vadovais, kad aptartų, ar gali išpildyti potencialaus kelionių organizatoriaus keliamus didesnius reikalavimus.

REKLAMA

„Jų programa siaurėja, bet pinigų suma didėja. Esame pajungę ir pačius turkus, kad ir jie kalbėtųsi. Mano nuomone, realiausiai skrydžiai galėtų vykti 2015 m., nes pasiruošti reikia laiko“, – mano jis.

Kelionių organizatorių rinkoje vyksta persitvarkymai. „Darom viską, kad projektas turėtų tęstinumą, bet nesinori užlipti ant to paties grėblio. Žmonės, kurie jau įsigijo bilietus rugsėjui, būtų galima pasakyti, kad apgailestaujame, jog taip įvyko. Tikiuosi, kad ateityje – tiems žmonės, kurių duomenis mes turime, kažkokiu būdu bus pasiūlyta netektį susigrąžinti“, – apgailestauja oro uosto vadovas.

REKLAMA

Jo nuomone, Šiauliai jau yra pribrendę skrydžiams ir tik laiko klausimas, kada lėktuvai keliautojus skraidins į kitas šalis.

„Sulaukėm pasiūlymo skraidinti keleivius kalėdiniu periodu iš Anglijos į Zoknius. Viską svarstysim ir spręsim. O keleiviams, kurie buvo įsigiję vasarai bilietus? Tikrai nenoriu nuvilti, bet gali reikėti pasinaudoti draudimo įmonių paslaugomis“, – sako Šiaulių m. savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų