REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus, sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mažiausia valstybės rinkliava dabar siekia 5 litus, todėl ta rinkliava nepadidės, bet rinkliavų nustatymas ir mažų rinkliavų apvalinimas ne iki euro, o iki euro centų bus ta idėja, kurią svarstysime euro įvedimo darbo grupėje“, - interviu Žinių radijui sakė finansų ministras.

REKLAMA

Anot jo, Finansų ministerija iki rugpjūčio 22 dienos pateiks valstybės rinkliavų sąrašą, kuriame rinkliavų dydžiai bus surašyti litais ir eurais, o valstybė tvarkydamasi su rinkliavomis ir jas teisingai pakeitusi, parodytų pavyzdį, kaip reikia keisti kainas.

„Valstybė turi rodyti pavyzdį ir, manau, kad valstybė tą pavyzdį parodys“, - tvirtino R.Šadžius.

Paklaustas, kas bus daroma su lito monetomis ir banknotais, kai jie bus išimti iš apyvartos, R.Šadžius atsakė, jog kol kas yra idėja iš išlydytų lito monetų metalo sukurti skulptūra lito kūrėjui Vladui Jurgučiui.

„Aš palaikyčiau šią idėją“, - teigė finansų ministras.

Lietuva eurą įsives nuo 2015 metų pradžios.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų