REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tolesnis Rusijos ekonomikos lėtėjimas gali sumažinti Lietuvos reeksporto galimybes, o galimos Europos Sąjungos (ES) sankcijos Rusijai apsunkintų Lietuvos produkcijos eksportą į kitas rinkas, sako Europos Komisijos (EK) atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei Rusijos ekonomikos lėtėjimas suintensyvėtų ir šalies ekonomika susitrauktų, turint omenyje tiesioginius ryšius tarp Rusijos ir Lietuvos, sulauktumėte dvejopų pasekmių. Visų pirma, tai būtų tiesioginės pasekmės - sumažės jūsų reeksportas į Rusiją bei gali turėti neigiamą poveikį vartotojų ir gamintojų nuotaikoms, kas lemia jų sprendimus vartoti ir investuoti“, - trečiadienį Briuselyje žurnalistams sakė ES valstybių narių ekonomines prognozes rengiančio EK Ekonomikos ir finansų reikalų generalinio direktorato atstovas Patrickas D'Souza (Patrikas D'Souza).

REKLAMA

Vis dėlto jis pažymėjo, kad kol kas Rusijos ekonomikos nuosmukio pasekmių Lietuvai dar neįžvelgiama. Jis priminė, kad EK pavasarį prognozavo, jog Lietuvos ekonomika šiemet augs 3,3 procento.

„Antras poveikis yra netiesioginis - sankcijos, kurios šiuo metu yra tiesiog spekuliacijos, ir Rusijos atsakomieji veiksmai paveiktų ne tik Lietuvą, bet ir visą Europą, kur Lietuva turi daug prekybos partnerių. Priklausomai nuo poveikio atskiroms šalims, tai turėtų neigiamos įtakos eksportui į konkrečias šalis. Taip pat gali pasunkėti galimybės jūsų kompanijoms perkelti eksportą į kitas prekybos partneres“, - kalbėjo EK atstovas.

Anot jo, naujausios ES šalių ekonomikos prognozės bus skelbiamos lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų