REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 23 dieną viešėdamas Briuselyje Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su naujuoju Europos Komisijos (EK) pirmininku Jean-Claude‘u Junckeriu ir Europos Parlamento (EP) Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos lyderiu Gianni Pittella.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras pasveikino J. C. Junckerį su naujomis EK pirmininko pareigomis ir pasidžiaugė Lietuvai istoriškai svarbiu sprendimu dėl Lietuvos narystės euro zonoje. Susitikime aptarti rinkimų į EP rezultatai ir naujoji EK sudėtis. Lietuvos Vyriausybės vadovas EK pirmininkui taip pat pristatė Lietuvos kandidatą į eurokomisarus.

REKLAMA

„EK nariai turi būti geri savo sričių specialistai, kurie efektyviai dirbtų siekiant kompetentingos Europos Sąjungos (ES). Esu įsitikinęs, kad Lietuvos kandidatui į eurokomisarus – socialdemokratui Vyteniui Povilui Andriukaičiui – kompetencijos tikrai netrūksta. Jis galėtų dirbti regionų politikos, sveikatos, užimtumo ir socialinių reikalų, plėtros ar mokslo srityse“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Susitikime taip pat aptarti strateginiai ES prioritetai, akcentuotas ekonomikos augimo, darbų vietų kūrimo, energetikos klausimai. Pažymėta, jog Lietuva sėkmingai įgyvendina strateginius energetikos projektus – suskystintųjų gamtinių dujų terminalo bei elektros ir dujų jungčių. Pasak premjero, tai padės atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos dujų monopolio.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva remia EK gegužės 28 d. paskelbtą Komunikatą „Europos energetinio saugumo strategija“, kuriuo siekiama mažinti ES energetinę priklausomybę. Šios strategijos įgyvendinimas užtikrins ES energetinį saugumą, į ją įtraukti ir Lietuvai svarbūs projektai elektros ir dujų srityse“, – sakė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Kalbėdami apie situaciją Ukrainoje, premjeras A. Butkevičius ir EK Pirmininkas J. C. Junckeris sutarė, kad civilinio lėktuvo katastrofa Ukrainos teritorijoje yra stiprus signalas, jog šiuo metu būtina konsoliduoti pasaulio lyderių pastangas ir užbaigti karą Ukrainoje. Pažymėta, kad katastrofos aplinkybės turi būti neatidėliotinai ištirtos ir tam niekas neturi trukdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo su EP Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos lyderiu G. Pittella metu pašnekovai sutarė, kad ES būtina kovoti su nedarbu ir didinti konkurencingumą bei informuoti visus Europos gyventojus apie svarbiausius veiksmus ir sprendimus, kurie naudingi žmonėms.

Susitikime taip pat aptartas sankcijų Rusijai griežtinimas. Ministras Pirmininkas A. Butkevičius ir EP Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos lyderis G. Pittella sutarė, kad Europa turi kalbėti vienu balsu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų