REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienai garsiausių Lietuvos muzikos atlikėjų ir dainų kūrėjų Jurgai Šeduikytei mintis apie sportą nekelia siaubo. Greičiau priešingai – ji stengiasi nei dienos nepraleisti be judėjimo. Tad jei dėl kokių nors priežasčių kurį laiką nepavyksta pasportuoti, Jurga sako besijaučianti blogai.

Vienai garsiausių Lietuvos muzikos atlikėjų ir dainų kūrėjų Jurgai Šeduikytei mintis apie sportą nekelia siaubo. Greičiau priešingai – ji stengiasi nei dienos nepraleisti be judėjimo. Tad jei dėl kokių nors priežasčių kurį laiką nepavyksta pasportuoti, Jurga sako besijaučianti blogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau bėdų su stuburu, todėl mankštą privalau daryti nuolat. Atlieku kelių pratimų programą, kurią sudaryti man padėjo įvairūs gyvenime sutikti žmonės – pavyzdžiui, mano draugė, pantomimos teatro režisierė Zara iš Armėnijos. Žinoma, pasitaiko dienų, kai lyg mažas vaikas nenoriu keltis iš lovos. Tačiau kai prisiruošiu, džiaugiuosi pasimankštinusi, o jei kartais neprisiverčiu, tuomet visą dieną jaučiuosi blogai ir apsunkusi“,- prisipažįsta J. Šeduikytė.

REKLAMA

Atlikėja į savo mankštas stengiasi įtraukti šokių elementų – taip sportas jai tampa ne vien „darbu”, bet ir pramoga. Jei vyrams, J. Šeduikytės nuomone, svarbu sportuoti dėl paties sporto, raumenų auginimo, tai jai svarbus ir patiriamas malonumas.

„Jei mankštos pabaigoje nejaučiu išsiskleidusio geros nuotaikos „žiedelio“, tiesiog prarandu ūpą. Į galvą pradeda skverbtis negeros mintys: kodėl tai darau, kam man to reikia, kur tai veda? Dėl to man patinka, kai, pavyzdžiui, tempimo pratimai pasibaigia šokiu. Kaip tik dirbame su choreografe, kuri man padeda suderinti judesius. Be abejo, man patinka ir bėgimas, ypač su naujais bateliais. Pirmą kartą išėjusi bėgioti, neįvertinau, kokie jie lengvi, kad nubėgau netgi per daug. Todėl kitą dieną neatsikėliau iš lovos“, - šypsosi dainininkė. Aktyvų gyvenimo būdą propaguoja ir jos šeima – be mankštų ir sporto savo dienos neįsivaizduoja ir jos vyras, dainų kūrėjas ir aktorius Vidas Bareikis. Be abejo, menininkų šeimai nėra taip paprasta laikytis treniruočių grafiko – dėl dažnų išvykų į koncertus ar sūnaus ligos ne į visas suplanuotas treniruotes gali nuvykti, tuomet ciklą tenka pradėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dainininkės, pratimų kompleksą kiekvienas žmogus turėtų rinktis pagal savo poreikius - daugiau dirbantys kompiuteriu labiau nuvargina akis, todėl jiems reikia atitinkamos mankštos. Pačiai J. Šeduikytei teko spręsti klausimą – operacija dėl stuburo išvaržos ar mankšta? Pasirinkusi mankštas ji nesuklydo ir šiandien vėl jaučiasi gerai.

J.Šeduikytė pastebi, kad ir Vilniuje, ir visoje Lietuvoje daugėja sveikos gyvensenos iniciatyvų, kurios pritraukia vis daugiau žmonių. Jos manymu, gausiomis ir įvairiomis sveikatingumo veiklomis reikėtų tik džiaugtis. Viena įdomesnių sveikatingumo iniciatyvų yra „Geros sveikatos klubas”. Jau trečius metus organizuojamos nemokamos mankštos, į kurias kviečia farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanija „GlaxoSmithKline Lietuva” kartu su sporto ir sveikatingumo klubų tinklu „Impuls” – tai puiki galimybė žmonėms pradėti aktyviai leisti laisvalaikį ir įprasti mankštintis. Dainininkė įsitikinus, kad šis projektas kartu su kitomis sveiką gyvenseną skatinančiomis iniciatyvomis ilgainiui padės išvengti ligų, kuriomis suserga net jauni žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, yra žmonių, kurie net iš tokios gausybės nesugeba pasirinkti tinkamos veiklos. „Tikriausiai taip nutinka dėl to, kad žmogus tiesiog nemėgsta didelio žmonių susibūrimo. Žinau tokių vietų, kur susirinkę entuziastai sportuoja savarankiškai ir tyliai, rimtai siekdami užsibrėžto tikslo. Kitiems, atvirkščiai, kaip tik reikia sporto klubo šurmulio ir galimybės parungtyniauti dėl rezultatų. Todėl, pasiryžusiems mankštintis ir sportuoti, siūlyčiau pirmiausia atsižvelgti į psichologinius aspektus“, - pastebi J.Šeduikytė.

„Svarbiausia – nebijoti pradėti“, – drąsina J. Šeduikytė nesiryžtančius pradėti sportuoti. „Esu įsitikinusi, kad kiekvienas žmogus turi pradžioje pasikonsultuoti su specialistais, kokia fizinė veikla jam tinkamiausia, o kartą pradėjęs mankštintis, ilgainiui tikrai pastebės naudą“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų